Europa voorspelt 1,4% economische groei

le mercredi 26 février 2014 01:00 Bericht op Belga

"We zijn op de goede weg, maar een verdere gezondmaking van de begroting blijft noodzakelijk aangezien een gezonde begroting een voorwaarde is om duurzaam te groeien en vergrijzingskosten op te vangen". Dat besluit minister van Financiën Koen Geens in een reactie op de groeivooruitzichten van de Europese Commissie voor ons land, die dinsdag werd bekend gemaakt. De Europese Commissie verwacht voor 2014 een groei van de Belgische economie met 1,4%, voor 2015 met 1,7%.

Koen Geens stelt met tevredenheid vast dat de schuld en de begroting op Europese koers zijn. Zo bevestigt de Europese Commissie dat de schuldgraad, over 2013 en 2014, gestabiliseerd onder de 100% blijft. "Voor 2014 en 2015 blijft bovendien het begrotingstekort onder de
3%. Dit is belangrijk voor de beslissing met betrekking tot onze buitensporige tekortprocedure. Europa zal namelijk oordelen of we duurzaam
onder de 3% blijven, wat dus vandaag het geval blijkt", merkt de minister van Financiën nog op.