Minister Koen Geens bezoekt Colruyt

le jeudi 27 février 2014 01:00 Artikel in Het Nieuwsblad

Minister van Financiën Koen Geens bracht gisteren een werkbezoek aan de stapelplaatsen van Colruyt op het Dassenveld in Halle. Centraal bij deze ontmoeting stonden ideeën rond de fiscale hervorming.

'De Colruyt Group wil graag meedenken over de hervorming in de fiscaliteit. Vereenvoudiging is hierbij ons motto', zegt Bart Vander Elst, afdelingshoofd fiscaliteit van de Colruyt Group. 'Tegenwoordig is in de vennootschapsbelasting fiscale spitstechnologie haast de regel geworden. Dit moet eenvoudiger worden geregeld.'

'Ik heb hier veel geleerd', zei minister Geens na het werkbezoek. 'Over hoe bedrijven zelf investeren in duurzame energie, over e-commerce en over hoe belangrijk het is om competitief te blijven. De lasten op arbeid verlagen blijft een uitdaging.'

Momenteel heeft Colruyt problemen met de gemeente Beersel door een opgelegde belasting per vrachtwagen die gebruik maakt van het wegennet van de gemeente. Colruyt voert een rechtsgeding tegen deze taks. Die situatie kwam even aan de orde tijdens het werkbezoek en wordt binnenkort ook besproken met minister-president Kris Peeters.

'Het zou nefast zijn voor bedrijven als iedereen op eigen houtje belastingen gaat heffen', zegt Jef Colruyt.