Minister Koen Geens op de trappers

le mercredi 30 avril 2014 08:21 Artikel in Het Laatste Nieuws

Minister van Financiën Koen Geens (56, CD&V) uit Huldenberg voerde gisterochtend campagne op de wekelijkse markt van Tremelo. De minister, zoals altijd strak in het pak, stroopte er zowaar de broekspijpen op voor een fietsrit op de rollen. "Vele vrijwilligers leggen de komende weken samen zo'n 10.000 kilometer af om de 'Koen Geens-krant te bussen", weet de minister. "Om dat toch even onder de aandacht te brengen, stap ik zelf ook op de fiets. Zondag fietsten we in datzelfde kader trouwens nog 40 kilometer door het Pajottenland, meteen de reden waarom mijn achterste nu zo'n pijn doet", lacht de politicus die de CD&V-lijst voor de Kamer trekt. Die kreeg gisteren in Tremelo schepen en lokaal kandidaat Bert De Wit naast zich. "Ik ben het als bestuurslid van het Baalse Retrocyclingteam De Eddy's wel gewoon om te fietsen. Meteen na de verkiezingen vertrekken we met de club trouwens op stage naar de Stelvio in de Italiaanse Alpen", aldus de Tremelose schepen. Koen Geens en het Geen(s) Gewoon Team zullen ook de komende weken nog geregeld doorheen Vlaams-Brabant fietsen. Iedereen is welkom om mee te rijden. Op 4 mei vertrekt de minister aan Parking Mariahal in Scherpenheuvel (om 10 uur), op 11 mei aan Kasteel de Ribaucourt in Perk (om 13 uur) en op 17 mei aan de achterzijde van het station van Tienen (om 10 uur).

Bekijk hier enkele sfeerbeelden »