Regio Net Werkt brengt lokale handelaars bij elkaar

le mercredi 30 avril 2014 07:52 Artikel in Het Laatste Nieuws

"Onze regio is omwille van zijn centrale ligging gegeerd bij expats en personen uit de bedrijfswereld", zegt organisator Johan Vandewalle. "Eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby, maar het liep de eerste maal zo vlot waardoor de deelnemers meteen naar een volgende ontmoeting vroegen. Ondertussen hebben we er al drie opzitten. Tweemaal was Overijse de gastplaats met de seats van voetbalclub Tempo Overijse en het bedrijf Ginion-BMW. Vorige week trokken we naar de brouwerij De Kroon in het naburige Neerijse. Gastheer van de avond Dany Verstraeten, nieuwsanker bij VTM, interviewde er tal van personen uit de bedrijfswereld. Ook streekgenoot en minister van Financiën Koen Geens was van de partij. Hij sloeg de nagel op de kop toen hij het belang van het landelijk karakter van de streek en de troeven van de horeca en toerisme benadrukte. Na afloop merkte ik op dat deze woorden impact hadden gehad op de lokale handelaars." De netwerkavonden worden telkens druk bijgewoond. Telkens schrijven meer dan 120 deelnemers zich in. Het zijn veelal dezelfde gezichten, maar de lijst met nieuwe namen dikt wel aan.

Topfuncties

"De organisatie van dergelijke netwerkavonden kan bijbrengen tot een betere betrokkenheid hiermee. We nodigen ook vaak expats uit die een topfunctie bekleden bij een grote firma in en rond Brussel, maar zelf wel in de Druivenstreek wonen. Op die manier komen zij in contact met de lokale bedrijfswereld en leren zij onze bedrijven dan ook beter kennen", weet Vandewalle. Er komt alvast een nieuwe sessie tijdens de Druivenfeesten van Overijse die volgens Vandewalle een culinair tintje zal krijgen.