10 miles 2014

le mardi 29 avril 2014 19:26 Artikel op EditiePajot

Voor het derde jaar op rij namen enthousiaste sportievelingen deel aan de 10 miles in Antwerpen om zo de projecten van het MPC Sint-Franciscus in Bulgarije te steunen. De 26 lopers, waaronder 17 Roosdalenaren, liepen de Ladies Run van 5 km of de 10 miles (16 km) en lieten zich sponsoren per gelopen kilometer. De totale som is nog niet bekend, maar zal later overhandigd worden aan de projectverantwoordelijken.

Het MPC Sint-Franciscus steunt al meer dan 10 jaar instellingen voor kinderen en volwassenen in Bulgarije. Dit doen ze vooral door ervaren mensen van hier te laten meewerken in de Bulgaarse instellingen zodat ze hun kennis en ervaring kunnen doorgeven aan het grotendeels ongeschoold personeel. Daarnaast wordt er jaarlijks een groep personeelsleden uit de Bulgaarse instellingen gedurende een week in België uitgenodigd. Door verschillende leefgroepen en dagbestedingen hier te bezoeken doen ze heel wat praktische ervaring op die ze in hun land kunnen gebruiken. Dit alles komt rechtstreeks ten goede aan de mensen met een handicap waarvoor zij zorgen. Stapje voor stapje ziet men vooruitgang op het vlak van verzorging, stimulatie, activiteiten, zorgzaam omgaan met hen, enz… Het is een lange weg, die stap voor stap genomen moet worden. Net als de 10 miles!

Dankzij de steun van het gemeentebestuur en de sportraad werd er een bus ingelegd naar Antwerpen waardoor alle sportieve Roosdalenaren veilig naar en van Antwerpen werden gebracht. Bij het vertrek werd de groep bovendien nog een hart onder de riem gestoken door minister Koen Geens die de groep kwam aanmoedigen en steunen.

Het werd dan ook een leuke dag voor de deelnemers, dankzij het zonnetje, de gemoedelijke sfeer en de sportieve uitdaging. Alle lopers haalden de eindstreep en keerden moe maar voldaan terug huiswaarts. Initiatiefnemers Marc Nieuwborg en Véronique Beeckmans kijken alvast terug op een geslaagde sponsorloop en zijn vastbesloten om ook volgend jaar de loopschoenen aan te binden samen met deze hechte loopvrienden.

Wie graag meeloopt volgend jaar, zal zeker ten gepaste tijde meer lezen hierover op de FB pagina “Vrije Tijd Gemeente Roosdaal”. Wie meer info wil over de projecten in Bulgarije of wil steunen, kan terecht op

http://bulgarije.mpc-sintfranciscus.be/