Tax-on-Web: 2,44 miljoen aangiftes

le jeudi 17 juillet 2014 10:00 Belgabericht

Bij het verstrijken van de deadline voor de aangifte van de personenbelasting via Tax-on-Web stond de teller om middernacht op 2,441 miljoen aangiftes. In de loop van woensdag werden nog 60.000 aangiftes ingediend, zo meldt de woordvoerder van de Federale Overheidsdienst Financiën donderdag.

Het gaat om 134.000 minder aangiftes in vergelijking met een jaar geleden (2,575 miljoen). Zoals verwacht zijn er bij het verstrijken van de deadline dus minder aangiftes via de internettoepassing. Dat heeft alles te maken met de toename van het aantal vereenvoudigde aangiftes.

De FOD Financiën stelde 538.116 meer vereenvoudigde aangiftes voor ten opzichte van vorig jaar. Het gaat om mensen die voordien meestal via Tax-on-Web een aangifte indienden. Dit jaar kregen in totaal meer dan 2 miljoen Belgen zo'n vereenvoudigde aangifte. Vorig jaar ging maar 4,5 procent van de betrokken niet akkoord met de vereenvoudigde aangifte, enkel die mensen moesten alsnog zelf een aangifte indienen.

De papieren aangiftes moesten ten laatste op 26 juni binnen zijn. Wie via een boekhouder of andere mandataris de aangifte doet, heeft nog tot en met 31 oktober de tijd. De woordvoerder van Financiën verwacht nog zowat 900.000 aangiftes van mandatarissen via Tax-on-Web.