Laura begeleidt minister Geens

le samedi 18 octobre 2014 10:50 Het Laatste Nieuws

De vijftienjarige Laura Schurmans uit Kortenaken mocht gisteren een dagje minister van Justitie Koen Geens (CD&V) begeleiden in zijn dagtaken naar aanleiding van Zuiddag. Tijdens Zuiddag gaan jongeren een dag aan het werk, waarna ze hun loon schenken aan leeftijdsgenoten in het Zuiden.

"Mijn mama, die ooit opkwam voor CD&V in Kortenaken, vroeg aan CD&V of ze nog een job voor me hadden tijdens Zuiddag", vertelt Laura. "De partij ging meteen akkoord. Ik volgde 's ochtends eerst een college van minister Geens in Leuven. Nadien nam hij me mee naar zijn kabinet in Brussel. Ik werd er ontzettend hartelijk ontvangen en mocht de kabinetsmedewerkers helpen met het papierwerk van de minister. In de namiddag bezocht ik samen met andere jongeren het Vlaamse parlement."

Het boeiendste vond Laura de bespreking van de regeringsverklaring die na de lunch plaatsvond. "De manier waarop minister Geens zijn standpunten verdedigde, was uitermate fascinerend", gaat ze verder. "Ik heb veel bijgeleerd en vooral gemerkt dat politiek veel meer is dat wat je op het televisiejournaal ziet."

Laura, die Latijn-Economie-Wiskunde studeert in de school Voorzienigheid in Diest, wil later CD&V-politica worden. "Vooral justitie vind ik een zeer boeiend onderwerp", besluit ze. (KBB)