Interview kabinetschef: Vincent Houssiau

le jeudi 25 décembre 2014 08:00 Radio 1 - De Ochtend

Alleen zijn we niets. Ik ben altijd wat verbaasd als één persoon om een bepaalde verdienste wordt geloofd. Hoeveel mensen hebben het doorgaans niet mogelijk gemaakt aan die persoon om zo verdienstelijk te zijn? En hoe dikwijls zijn de mannen en de vrouwen achter de schermen niet verdienstelijker dan degene die op de voorgrond treedt? Alles wat ik tot nu toe heb gedaan, heb ik samen met anderen gedaan, en alles wat ik heb gerealiseerd, heb ik dankzij anderen gekund. En eerlijk gezegd, vond ik soms evenveel plezier in de samenwerking, als in datgene 'waar naartoe werd gewerkt'. Dat was zo in mijn universitaire loopbaan als hoogleraar en aan de balie als advocaat. Als minister heb ik het uitzonderlijk genoegen om dagelijks team te kunnen vormen met knappe medewerkers, in het bijzonder met Vincent Houssiau, mijn kabinetschef. Hij is een bijzonder efficiënt, erudiet en vooral hartelijk man die het kabinet beter aanstuurt dan ik het zelf zou kunnen. Op kerstdag zond Radio 1 een interview met hem uit.

Luister hier naar het interview »