"Nee is nee"

op 25 november 2018 De Zevende Dag
In De Zevende Dag sprak Minister van Justitie Koen Geens over het nieuw strafwetboek waarin seksuele misdrijven zwaarder worden bestraft. Bekijk het fragment »

CD&V trekt in Vlaams -Brabant met Koen Geens en Peter Van Rompuy naar de kiezer

op 21 november 2018 ROB tv
CD&V heeft zijn lijsttrekkers voor de verkiezingen van volgend jaar bekend gemaakt. In Vlaams-Brabant dingen de christen democraten met boegbeelden Koen Geens en Peter Van Rompuy naar de stem van de kiezer. Huidig Minister van Justitie Koen Geens trekt de lijst voor de federale verkiezingen , terwijl Peter van Rompuy bovenaan de kieslijst van het Vlaams parlement staat. Bekijk het fragment »

"Parketten moeten meer prioriteit maken van strijd tegen frauduleuze faillissementen"

op 27 september 2018 Radio 1
Voor economische bedrijven zouden zwaardere accenten moeten gelegd worden bij de parketten dan vandaag. Dat zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V), na het bekijken van de 'Pano'-reportage 'aannemer of oplichter?'. Hij gaat de kwestie bespreken met het college van procureurs-generaal. Beluister het interview »

​Geens: "Wet voor lang gestraften is al twee keer verstrengd"

op 23 september 2018 VRT NWS
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) benadrukt dat hij geweld op politieagenten sterk veroordeelt. Geens reageert daarmee op de commotie die er ontstaan is, nu de moordenaar van de agente Kitty Van Nieuwenhuysen de gevangenis mag verlaten met enkelband. Maar de wet over het vervroegd vrijkomen van lang gestraften is al twee keer verstrengd, zegt hij. Bekijk het fragment »

Renovatiewerken gerechtsgebouw Leuven

op 13 september 2018 ROB tv
De werken aan het justitiegebouw in Leuven die eindelijk begonnen zijn, komen geen dag te vroeg. Dat bleek vanmorgen bij een bezoek van minister van justitie Koen Geens. De investering van 4,5 miljoen euro om het gebouw op te knappen is meer dan nodig. Bekijk het fragment »

​Minister Geens aan de slag als fruitplukker

op 28 augustus 2018 ROB tv
Eind augustus zijn de appels en peren rijp bij Fruitbedrijf Vanhellemont. Om alles op tijd geplukt te krijgen, komen ze deze dagen handen tekort. Gelukkig kreeg het bedrijf uit Meensel-Kiezegem hulp van minister Koen Geens. Bekijk het fragment »

Criminaliteitscijfers (blijven) dalen: "Meer preventie, hogere waakzaamheid en een veel meer online leven"

op 06 juli 2018 VRT NWS - De Ochtend
​De geregistreerde criminaliteit in ons land daalt en blijft dalen. Dat blijkt uit jaarlijkse criminaliteitscijfers van de politie. Waar er tien jaar geleden nog meer dan een miljoen feiten geregistreerd werden, waren dat er vorig jaar nog ruim 860.000. Mogelijke verklaringen? "Preventie, een verhoogde waakzaamheid en ons leven dat zich steeds meer online afspeelt", laat de federale politie weten.

Z-item: Brussels International Business Court

op 01 juli 2018 Kanaal Z
Z-item: Brussels International Business Court Bekijk het fragment »

Terzake naar aanleiding van de schietpartij in Luik

op 29 mei 2018 Terzake
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) is studiogast in Terzake naar aanleiding van de schietpartij in Luik. Bekijk het fragment »

Politieke gast VTM Nieuws

op 29 april 2018 VTM Nieuws
In VTM Nieuws sprak ik zondag over het nut van werkstraffen, over het verloop van het Bende van Nijvel-dossier, het onderzoek naar de terreuraanslagen en financiering terrorisme. Bekijk het fragment »

Debat rond internering met Walter Van Steenbrugge

op 22 april 2018 De Zevende Dag
Naar aanleiding van de lancering van de TeGek-campgane 'van gevangenis naar zorg' ging Minister van Justitie Koen Geens in debat met advocaat Walter Van Steenbrugge. Bekijk het fragment »

Fietsen van Antwerpse gevangenis naar FPC op Linkeroever: Te Gek!? vraagt aandacht voor geïnterneerden

op 21 april 2018 VRT NWS
"Van gevangenis naar zorg", zo heet de nieuwe campagne van Te Gek!?, de organisatie die het taboe rond psychische problemen uit de wereld wil helpen. De campagne werd afgetrapt met een symbolische fietstocht van de gevangenis van Antwerpen naar het Forensisch Psychiatrisch Centrum op Linkeroever. Volgens Te Gek!? weten we veel te weinig over de problematiek van internering, waardoor er veel taboes en onbegrip ontstaan. Bekijk het fragment »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...