#DeWeekvanGeens: 18 maart tot 13 mei

op 13 mei 2024 Nieuwsbrieven
Mijn laatste debat en vergadering in het federaal parlement zijn voorbij. In zijn commissie Justitie voelde ik mij als een vis in het water (foto onderaan). Het was er zeer goed, met fijne collega’s en de oogst was zeer rijk. Ik verlaat met weemoed de Kamer en de cd&v-Kamerfractie die zo bekwaam en consensueel werd geleid door mijn vriend Servais Verherstraeten (foto bovenaan). Ik hield van de plenaire debatten, en legde de Vivaldi-Ministers graag het vuur aan de schenen. Met hetzelfde vuur verdedigde ik ‘mijn’ cd&v-ministers wanneer ze een enkele keer in het nauw werden gedreven. Lees #DeWeekvanGeens »

#DeWeekvanGeens: 11 februari tot 18 maart

op 18 maart 2024 Nieuwsbrieven
Politici moeten moed durven tonen. Moed om de begrotingsproblemen aan te pakken. Moed om toe te geven dat strenger straffen en enkel meer gevangenissen bouwen niet de oplossing zijn. Moed om samen te werken in een Europese Defensiegemeenschap en zelf de vrede te handhaven. In plaats van lippendienst te bewijzen aan een vrede die door anderen in stand wordt gehouden zolang het hen goed uitkomt. Lees #DeWeekvanGeens »

#DeWeekvanGeens: 8 tot 19 januari

op 20 januari 2024 Nieuwsbrieven
Afgelopen donderdag kreeg ik van de Nationale Partijraad het vertrouwen om de Europese lijst te mogen duwen. Dat beschouw ik als een hele eer. Niet alleen omdat het een bijzonder sterke lijst is (zie hieronder), maar ook omdat het Europese niveau me altijd al enorm bekoord heeft. Het is de plek waar de grote beleidsuitdagingen van vandaag en morgen op de agenda staan, denk aan de strijd tegen klimaatopwarming, de opdracht om een humaan en beheersbaar asiel- en migratiebeleid te voeren... Lees #DeWeekvanGeens »

#DeWeekvanGeens: 20 november tot 23 december

op 23 december 2023 Nieuwsbrieven
De laatste maanden werd er veel aan mijn mouw getrokken met de vraag wat mijn politieke toekomst brengt. Al op 12 februari 2023 vroeg Paul Cobbaert me in De Zondag wat ik zou doen in 2024. Mijn antwoord was toen dat dat zaken zijn die ik allereerst met mijn vrouw en mijn partijvoorzitter wens te bespreken en dat als de partij mij iets redelijk zou vragen, ik dat met veel plezier wil doen. Lees #DeWeekvanGeens »

#DeWeekvanGeens: 23 oktober tot 19 november

op 19 november 2023 Nieuwsbrieven
November lijkt soms wel een opeenstapeling van feestdagen. Allerheiligen en Allerzielen, Wapenstilstand, Koningsdag en - wellicht minder bekend - de Dag van de Duitstalige Gemeenschap. Karl-Heinz Lambertz, de voormalig minister-president van die Gemeenschap, zei ooit eens dat de 80.000 inwoners van Oost-België de laatste echte Belgen zijn. Of dat klopt, laat ik in het midden, maar het toont in ieder geval duidelijk aan dat ze zichzelf als een volwaardig onderdeel van België beschouwen. Lees #DeWeekvanGeens »

#DeWeekvanGeens: 12 tot 22 oktober

op 22 oktober 2023 Nieuwsbrieven
Terwijl ik me in de Kamer focuste op de terreuraanslag in Brussel en op de situatie in het Midden-Oosten, genoot mijn persoon de voorbije week onverdiende aandacht in de pers en op sociale media naar aanleiding van de aanduiding van de cd&v-lijsttrekkers voor de parlementsverkiezingen van juni 2024. We geven de fakkel door aan de jongeren. Ik zeg ‘we’ want fijne collega’s van mijn generatie, vaak jonger dan ik, doen hetzelfde. Lees #DeWeekvanGeens »

#DeWeekvanGeens: 12 september tot 15 oktober

op 15 oktober 2023 Nieuwsbrieven
Omdat de twee vorige nieuwsbrieven speciale edities waren, heeft u wat langer dan gewoonlijk moeten wachten op een nieuwe 'De Week van Geens'. Er is nochtans veel gebeurd de afgelopen weken. Het voorbije weekend werden twee gemeentelijke kartels aangekondigd in onze provincie waarbij onze lokale partij de handen in mekaar slaat met een andere democratische partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024: in Haacht verbinden we ons met Groen, in Tervuren met de Democraten (VLD). Twee beloftevolle samenwerkingen waar we veel van verwachten. Proficiat aan onze plaatselijke trekkers en mandatarissen. Lees #DeWeekvanGeens »

#DeGedachtevanGeens

op 24 september 2023 Nieuwsbrieven
Om de zoveel tijd neem ik jullie in deze nieuwsbrieven mee doorheen de voorbije weken. Stilstaand bij politiek, actualiteit en samenleving. Ook dit zopas begonnen politiek werkjaar zal ik dat doen. Met uitzondering van deze nieuwsbrief die een speciale editie is. Lees #DeGedachtevanGeens »

#DeZomervanGeens

op 10 september 2023 Nieuwsbrieven
De zomer is voor een politicus altijd een speciale periode. Er is tijd is om even afstand te nemen van de dagelijkse rush van de politiek en wat te herbronnen. Voor mij was dat onder andere een prachtige reis naar Noorwegen, waar ik jullie aan het einde van deze nieuwsbrief graag mee naar toeneem. Lees #DeZomervanGeens »

#DeWeekvanGeens: 26 juni tot 21 juli

op 21 juli 2023 Nieuwsbrieven
Ik herinner mij alsof het gisteren was dat premier di Rupo in de Ministerraad aankondigde dat Koning Albert II troonsafstand zou doen ten voordele van zijn zoon. Wij waren verrast, want het gebeurde toen nog maar zelden. Slechts enkele maanden eerder had Paus Benedictus XVI onverwacht zijn ‘stoel’ vacant verklaard en was hij opgevolgd door Paus Franciscus. Lees #DeWeekvanGeens »

#DeWeekvanGeens: 27 mei tot 25 juni

op 25 juni 2023 Nieuwsbrieven
Soms vragen de mensen, ‘wat doen de cd&v-ministers toch in die ruziënde regering?’. Dan antwoord ik steevast: zij werken, ze hoeven dat zelf niet te zeggen zoals vele anderen, je ziet het zonder meer. Lees #DeWeekvanGeens »

#DeWeekvanGeens: 28 april tot 26 mei

op 27 mei 2023 Nieuwsbrieven
De lente is volop aan de gang en de zomer lijkt stilaan in aantocht. Dat merkten we ook in het parlement afgelopen week, tijdens een gezellige picknick in het stadspark in Brussel. Buiten iets eten blijft toch altijd aangenamer dan binnen te moeten zitten. We luisterden tijdens het eten naar 'The Best', één van de bekendste liedjes van Tina Turner, die helaas eerder deze week heengegaan is. Gelukkig blijft haar muziek bij ons, haar stem. Ik zou ze niet graag missen. Lees #DeWeekvanGeens »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...