​Vastgoed kopen met een muisklik

op 24 mei 2018 De Standaard
Zullen we binnenkort van achter onze computer bieden voor een woning in plaats van in een bruin café? Sinds 1 mei is dat wettelijk toegelaten.

Eindelijk geld voor DNA-databank

op 23 mei 2018 Het Laatste Nieuws
Langverwacht, maar ze komt er dan toch: de DNA-databank Vermiste (en niet-geïdentificeerde) Personen. Het budget is vrijgemaakt, en speurders hopen nu op een doorbraak in oude dossiers. Zoals dat van Britta Cloetens, die in 2011 werd vermoord maar wiens lichaam nog niet gevonden is. Er worden 300 dossiers van onder het stof gehaald.

​Regering geeft Staatsveiligheid historisch hoog budget

op 19 mei 2018 De Tijd
De Staatsveiligheid mag dit jaar 57 miljoen euro besteden van de regering, een historisch record. Onze inlichtingendienst krijgt liefst 11,2 miljoen euro voor nieuw computermateriaal. Lees het artikel »

​De nieuwe insolventiewetgeving voor u samengevat

op 17 mei 2018 Orde van Architecten
Wat betekent insolventie? Waarom is het nieuwe insolventierecht positief voor de architect? Welke oplossingen biedt het insolventierecht voor een architect in moeilijkheden? Wat is een insolventiefunctionaris en wat houdt zijn opdracht in? We vroegen het aan minister van Justitie Koen Geens. Lees het artikel »

Monique Swinnen voert provinciale lijst CD&V aan

op 17 mei 2018 Het Laatste Nieuws
Gedeputeerde Monique Swinnen uit Aarschot zal in oktober de CD&V-lijst voor de provincieraadsverkiezingen in het kiesdistrict Leuven trekken. Ook provincieraadsleden Marc Wijnants en Manu Claes, en provincieraadsvoorzitter Chris Taes komen opnieuw op. Minister van Justitie Koen Geens duwt de lijst. "CD&V gelooft in het belang van de provincies", klinkt het. "Het niveau bij uitstek waar beleid gevoerd wordt op maat van de regio's, samen met de gemeenten. We kiezen dan ook voor sterke figuren om de provinciale lijst aan te voeren."

Het juridische beroep van de toekomst - Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck

op 15 mei 2018 Wolters Kluwer
Eén ding is van fundamenteel belang: aan kwaliteitsvol juridisch advies, gesteund op een brede intellectuele kennis en wijsheid, is meer dan ooit behoefte in deze snel veranderende wereld. Dat was de eindconclusie van de lezing die minister van Justitie Koen Geens gaf op de 19de Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck op 27 april 2018 in Brussel. Lees het artikel »

De X-factor van de '&'

op 14 mei 2018 De Standaard
Als voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad verwierf Nozizwe Dube (22) enige bekendheid met haar volgehouden pleidooi voor stemrecht vanaf zestien jaar. Ze bekent zich nu tot de christendemocratie. Op 14 oktober 2018 staat ze op de lijst voor de lokale verkiezingen in Tervuren. Lees het artikel »

Belgische primeur moet ervoor zorgen dat patiënten echt geholpen worden

op 09 mei 2018 Het Nieuwsblad
Het UPC Sint-Kamillus Bierbeek krijgt de eerste Belgische afdeling, gespecialiseerd in de langdurige behandeling en re-integratie van geïnterneerden met een verstandelijke beperking. Tegen 31 juli moet de eenheid twintig patiënten huisvesten.

​Nieuwe afdeling voor geïnterneerden met verstandelijke beperking in Sint-Kamillus

op 09 mei 2018 Het Laatste Nieuws
Het Universitair Psychisch Centrum (UPC) Sint-Kamillus is gisteren met een nieuwe afdeling voor geïnterneerde personen met een verstandelijke beperking gestart. Dat gebeurde onder de naam GOLF, wat staat voor 'Geïntegreerde ondersteuning voor personen met een Licht verstandelijke beperking binnen een Forensische context'. Lees het artikel »

​Minister Geens huldigt uitbreiding Het Huis in

op 08 mei 2018 Het Laatste Nieuws
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) huldigde gisteren de uitbreiding van vzw Het Huis in de Tervuursestraat in. Het Huis vzw is een organisatie waar contacten worden georganiseerd tussen kinderen en hun (groot)ouders in opdracht van de rechtbanken in zaken rond onder meer echtscheidingen en betwistingen van de omgangsregeling. "Het Huis is er op de eerste plaats voor het kind dat vaak de dupe is van een zogenaamde (v)echtscheiding", zegt minister Geens. Met als motto 'Sociaal Hart voor Leuven' is ook Lions Club Leuven nauw betrokken bij Het Huis. "In 2015 kwamen we voor het eerst in contact met Het Huis in Leuven. De nood aan extra ruimte liet zich snel voelen. We financierden de materialen en staken ook zelf de handen uit de mouwen", zegt Bart Wouters, voorzitter bij Lions Club Leuven. Lees het artikel »

De Sprong van Geens: het grootste codificatieplan uit de Belgische geschiedenis in context

op 05 mei 2018 Rechtskundig weekblad
Deze bijdrage bespreekt de plannen van minister Geens om de Belgische basiswetgeving te hercodifi ceren. Dit plan wordt in een actuele en historische context geplaatst. Daarbij focussen de auteurs op de werkwijze van Geens en de reden waarom die werkwijze de slaagkansen van de hervorming verhoogt. De plannen worden inhoudelijk niet of slechts weinig besproken, omdat dit artikel het wordingsproces van de nieuwe wetgeving centraal stelt. Lees het artikel »

​België maakt vuist tegen economische spionnen

op 05 mei 2018 De Tijd
België pakt economische spionage aan met een nieuw, nationaal platform onder leiding van de Staatsveiligheid. Een incident bij het Leuvense innovatiecentrum Imec illustreert de dreiging.
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...