Koen Geens (CD&V): "Vivaldi heeft zich dood geregeerd"

op 11 mei 2024 Radio 1
Afscheidnemend parlementslid en voormalig minister Koen Geens (CD&V) kijkt met gemengde gevoelens terug op de afgelopen regeerperiode. Hij stoorde zich aan de interne strijd binnen Vivaldi en voelde zich beperkt door de particratie. "Ik hield mij in als parlementslid." Luister hier naar Radio 1 »

De Afspraak op Vrijdag: 'Operatie Kelk'

op 19 april 2024 De Afspraak op Vrijdag
In ‘De afspraak op vrijdag’ van 19 april heeft Ivan De Vadder Kamerlid Koen Geens (CD&V) te gast, samen met de hoofdredacteur van La Libre Belgique Dorian de Meeûs en advocaat Walter Damen. Ze hebben het over het rapport van de Hoge Raad voor Justitie over ‘Operatie Kelk’, de rechts-conservatieve conferentie in Brussel en de crisis in de Franse Gemeenschapsregering. Kijk hier naar De Afspraak »

Koen Geens (CD&V) over Operatie Kelk: "Dat er fouten zijn gemaakt, dat lijkt buiten kijf te staan"

op 17 april 2024 Radio 1
Er zijn wel degelijk dingen foutgelopen tijdens Operatie Kelk, het grote onderzoek naar kindermisbruik in de Katholieke Kerk. Tot die conclusie komt de Hoge Raad voor Justitie na zijn bijzonder onderzoek. Een doofpotoperatie wil de HRJ het niet noemen, maar het rapport maakt wel gewag van indicaties van druk door de Katholieke Kerk, strubbelingen onder magistraten en problemen tijdens het onderzoek. Koen Geens, Kamerlid voor CD&V en rapporteur van de parlementaire onderzoekscommissie naar seksueel misbruik in de kerk, reageert. Luister hier naar Radio 1 »

Koen Geens : « Les présidents de partis devront monter dans le gouvernement »

op 30 maart 2024 Le Soir
Les conseils de Koen Geens, chrétien-démocrate flamand, ex-vice- Premier, homme d’Etat, missionnaire royal, qui se projette dans l’après-9 juin. La N-VA au fédéral, c’est possible, voire souhaitable. Et il faudra un gouvernement « solide, efficace, loin des disputes de la Vivaldi », pour cela les présidents devront se mouiller, et le Seize ira au plus fort d’entre eux...

Koen Geens: 'Er is geen alternatief voor de rechtsstaat'

op 15 maart 2024 De Tijd
‘Steeds pleiten voor strengere straffen en dan klagen als iemand van de eigen gelederen gestraft wordt of de gevangenissen overvol zitten is inconsequent.’ Dat zegt Koen Geens (CD&V) op een zucht van zijn afscheid van de Kamer. ‘Wie de rechtsstaat ondergraaft, zal ik van antwoord blijven dienen.’

Volgens Koen Geens zal gevangenissen bijbouwen het probleem van de overbevolking niet oplossen. Klopt dat wel?

op 09 maart 2024 Nieuwsblad
Ook als België de capaciteit van de gevangenissen optrekt, zal het aantal gevangen blijven stijgen. Dat zegt Koen Geens (CD&V), maar klopt dat?

Koen Geens: “Zijn er in een gevangenis maar 150 plaatsen, dan zou er iemand buiten moeten voor nummer 151 binnen mag”

op 06 maart 2024 Het Nieuwsblad
Net zoals zijn voorgangers en opvolgers worstelde ook ex-minister van Justitie Koen Geens met overvolle gevangenissen. De CD&V’er slaagde er wel een tijdje in het aantal gedetineerden rond de 10.000 te brengen en legt met de huidige crisis in de gevangenissen zijn recepten op tafel. “Waarom voeren we in de gevangenissen geen numerus clausus in?” Lees het volledige interview »

Koen Geens (CD&V): "Korte straffen zijn niet de oorzaak van de overbevolking in de gevangenissen"

op 05 maart 2024 Radio 1
In heel België zitten er vandaag 12.397 mensen in een gevangenis of een detentiehuis, terwijl er maar 10.736 plaatsen zijn. 250 mensen moeten noodgedwongen op de grond slapen, vaak op een matras die extra in de kamer wordt gelegd. Hoe moet het probleem aangepakt worden? Koen Geens, kamerlid voor CD&V en voormalig minister van Justitie, vertelt hoe hij kijkt naar de situatie. Luister hier naar Radio 1 »

Koen Geens over o.a. de Europese begrotingsregels in Villa Politica

op 22 februari 2024 Villa Politica
Het begrotingstekort is de echte uitdaging voor ons land. De nieuwe Europese begrotingsregels kunnen helpen om ons tekort terug te dringend. Dat vraagt natuurlijk moed en elke politieke partij moet hierover kleur bekennen. Kijk hier naar een fragment »

"Di Rupo was een fantastische premier. Eigenlijk hadden we toen moeten voortdoen"

op 10 februari 2024 Het Laatste Nieuws
Ik hoor steeds vaker partijen zeggen: 'We hebben geen staatshervorming nodig.' Maar dat men mij dan eens zegt wat men wél gaat doen. Koen Geens (66), gewezen minister van Justitie en 'wijze man' van CD&V, maakt zich nu al zorgen over waar het ná de verkiezingen met ons land naartoe gaat. Er zijn serieuze hervormingen nodig om dit land betaalbaar te houden. Maar men bereidt de bevolking daar totaal niet op voor. Lees het interview op HLN »

Koen Geens over de overbevolking in de gevangenissen

op 05 februari 2024 De Afspraak
De overbevolking in de gevangenissen is een oud zeer. Daarover was Koen Geens samen met gevangenisdirecteur An Janssens te gast in de Afspraak, op het moment dat de stakingen terug hoog oplaaien. Bekijk hier De Afspraak »

Koen Geens over de deal met Engie, het akkoord over de krantenbedeling en Frank Creyelman

op 15 december 2023 De Afspraak op Vrijdag
CD&V-Kamerlid Koen Geens, politiek journalist Stavros Kelepouris (De Morgen) en de hoofdredacteur van De Tijd/ L’Echo Isabel Albers hebben het over de diensten van Frank Creyelman (Vlaams Belang) voor China, de deal tussen de federale regering en Engie over onze kerncentrales, en het akkoord over de krantenbedeling. Bekijk hier de Afspraak op Vrijdag »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...