​Geens: "Wet voor lang gestraften is al twee keer verstrengd"

op 23 september 2018 VRT NWS
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) benadrukt dat hij geweld op politieagenten sterk veroordeelt. Geens reageert daarmee op de commotie die er ontstaan is, nu de moordenaar van de agente Kitty Van Nieuwenhuysen de gevangenis mag verlaten met enkelband. Maar de wet over het vervroegd vrijkomen van lang gestraften is al twee keer verstrengd, zegt hij. Bekijk het fragment »

​Most Wanted-crimineel die ons land werd uitgezet opgepakt in Albanië

op 22 september 2018 VRT NWS
De Albanese zware crimineel Safet Rustemi, die ondanks een veroordeling ons land werd uitgezet, is opgepakt in Albanië. Dat staat in het Nieuwsblad en is bevestigd aan onze redactie. Rustemi kreeg in ons land een celstraf van 9 jaar voor onder meer mensenhandel en drugs, maar toch werd hij het land uitgezet. Lees het artikel »

Hoe moet het verder in de gevangenissen?

op 21 september 2018 NT Magazine
Een interview met Minister van Justitie Koen Geens in NT Magazine - ACV Lees het artikel »

​Al 43 vermiste Belgen in nieuwe DNA-databank

op 21 september 2018 Het Nieuwsblad
Al 43 verdwenen Belgen zijn op­genomen in de gloednieuwe DNA-databank Vermiste Personen, die afgelopen zomer in alle stilte is opgestart. In ­totaal moeten de gegevens van meer dan 300 mensen worden ingevoerd, in de hoop ooit hun verdwijning te kunnen oplossen. Dat wordt een huzarenklus. “Want van elke verdwenen persoon trachten we opnieuw DNA te vinden.”

​Al duizenden “verdoken” wapens ingeleverd

op 18 september 2018 Het Nieuwsblad
Nog tot eind dit jaar hebben landgenoten de kans om munitie, wapens en laders die nooit vergund werden, aan te geven. Tot dan loopt een periode van amnestie die minister van Justitie Koen Geens (CD&V) invoerde in de hoop een pak illegale wapens uit de wereld te krijgen. En dat er nog veel niet-vergunde wapens circuleren in Belgische huiskamers, blijkt uit recente cijfers.

​Minister Geens vragende partij voor nieuwbouwproject gerecht

op 17 september 2018 Het Laatste Nieuws
Minister van justitie Koen Geens (CD&V) is vragende partij voor een nieuwbouwproject en een aangepast infrastructuurplan voor de gerechtelijke diensten in Dendermonde. Dat zegt hij na een werkbezoek aan de stad. Dat gebeurde in het gezelschap van burgemeester Piet Buyse en eerste schepen en federaal volksvertegenwoordiger Leen Dierick.

Werken aan nieuw politiehuis officieel begonnen: “Sober en efficiënt gebouw”

op 15 september 2018 Het Nieuwsblad
Het is zover: de eerste spade voor het nieuwe politiehuis van de zone Erpe-Mere/Lede is vrijdagavond in de grond gestoken. Tussen de beslissing om een nieuw gebouw te zetten (2015) en de einddatum van de werken zullen vijfenhalf jaar zitten.

Renovatiewerken gerechtsgebouw Leuven

op 13 september 2018 ROB tv
De werken aan het justitiegebouw in Leuven die eindelijk begonnen zijn, komen geen dag te vroeg. Dat bleek vanmorgen bij een bezoek van minister van justitie Koen Geens. De investering van 4,5 miljoen euro om het gebouw op te knappen is meer dan nodig. Bekijk het fragment »

​Renovatiewerken gerechtsgebouw eindelijk uit de startblokken

op 13 september 2018 Het Nieuwsblad
De Leuvense rechters en advocaten hebben er jaren op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover. De stellingen zijn opgebouwd en de broodnodige renovatiewerken kunnen beginnen.

Geens voert strijd tegen radicalisering in gevangenissen op

op 13 september 2018 Het Laatste Nieuws
Wie radicaliseert binnen onze gevangenismuren? Het antwoord op die vraag zou nu sneller bij de juiste instanties moeten terechtkomen. Justitieminister Koen Geens (CD&V) rolt een netwerk uit dat moet vermijden dat dossiers met nuttige informatie te lang op hetzelfde bureau blijven liggen. Of erger: verkeerd ingeschat worden.

​Nu ook ombudsman voor gerechtsdeurwaarders

op 06 september 2018 De Tijd
Niet alleen opdrachtgevers, maar ook gezinnen die een gerechtsdeurwaarder aan de deur krijgen, kunnen voortaan terecht bij een ombudsman.

​Nieuwe kansen voor nalatenschap aan goede doelen

op 04 september 2018 Trias
Sinds 1 september schept het nieuwe erfrecht meer ruimte voor nalatenschappen aan goede doelen zoals Trias. We vroegen tekst en uitleg aan minister van Justitie Koen Geens. Lees het artikel »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...