Erfpachtovereenkomst Grote Moskee wordt opgezegd door regering

op 16 maart 2018 VRT NWS
Het is nu officieel: de erfpachtovereenkomst van de Grote Moskee wordt opgezegd. Dat heeft de regering beslist tijdens de ministerraad. De onderzoekscommissie naar de aanslagen in ons land had dat aangeraden om zo de banden met Saudi-Arabië te doorbreken. Lees het artikel »

​Videoconferentie maakt trip naar rechtbank overbodig

op 15 maart 2018 Het Laatste Nieuws
In Kortrijk en Veurne zijn op de arbeidsrechtbank en rechtbank van koophandel de eerste videoconferentietoestellen in gebruik genomen. Een primeur voor West-Vlaanderen.

​Minister Geens spreekt voor 350 zesdejaars Don Bosco

op 15 maart 2018 Het Nieuwsblad
Federaal minister van Justitie Koen Geens (CD&V) sprak gisteren 350 leerlingen van TSO, BSO en ASO van het Don Bosco instituut in Haacht toe. Lees het artikel »

‘We zijn het over alles eens, behalve over enkele details’ (Interview Geens-De Man)

op 14 maart 2018 Knack
Dat onze 19e-eeuwse justitie dringend een facelift nodig heeft, daarover is iedereen het eens. Minister Koen Geens zet er stevig het mes in, maar dat is niet altijd naar de zin van strafpleiter Jan De Man. ‘De grootsheid van een samenleving hangt af van de investeringen in justitie en onderwijs.’

​Niet meer naar Brussel voor juridisch advies of slachtofferonthaal

op 10 maart 2018 Het Nieuwsblad
Wie met een juridisch probleem kampt of slachtoffer werd van een misdrijf, moet niet meer naar het Brusselse justitiehuis gaan. In Halle opende al een antenne van dat justitiehuis en ook Vilvoorde krijgt er binnenkort een. Asse heeft al zo'n antenne.

BV kijkt tv - ​Minister van Justitie Koen Geens

op 10 maart 2018 Het Laatste Nieuws
"Zondagavond is een heilige tv-avond. De maandag die om de hoek loert, willen we dan nog even wegduwen door ons onder te dompelen in een fictiereeks zoals 'Salamander'. Made in Belgium is een kwaliteitslabel, want onze reeksen moeten niet onderdoen voor de Deense of Noorse. Tijdens de week beperk ik met tot de actualiteit met 'VTM Nieuws' en 'Terzake'." Lees het artikel »

Snellere vergoeding voor slachtoffers aanslagen

op 10 maart 2018 Het Laatste Nieuws
Slachtoffers van aanslagen zullen voortaan sneller vergoed kunnen worden. Daarover heeft zowel minister van Werk Kris Peeters (CD&V) als minister van Justitie Koen Geens (CD&V) maatregelen uitgewerkt.

'Eerst taalkwestie oplossen, dan pas eigen rechtbank Halle-Vilvoorde'

op 09 maart 2018 Ring TV
Het volstaat niet om in Halle-Vilvoorde een correctionele rechtbank op te richten om tegemoet te komen aan de verzuchtingen van burgemeesters uit deze regio. Dat zei minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gisteren tijdens de inhuldiging van een antenne van het Brusselse jusititiehuis in Asse. Volgens Geens moet er eerst een oplossing gevonden worden voor de taalkwestie waardoor Franstalige daders uit deze regio zich kunnen laten berechten door een Franstalige Brusselse rechtbank. Lees het artikel »

Geens bezoekt vrouwelijke advocates

op 08 maart 2018 ROB-tv
​Ook minister Koen Geens uit Huldenberg liet Vrouwendag niet onopgemerkt voorbijgaan. Hij bracht een bezoek aan een advocatenkantoor in Keerbergen waar enkel vrouwen werken. En dat hoeft niet te verbazen, want zeven op de tien magistraten in het arrondissement Leuven zijn vrouwen. Bekijk het fragment hier »

Kwart meer vrouwelijke advocaten

op 08 maart 2018 Het Laatste Nieuws
​Steeds meer vrouwen kiezen voor de advocatuur. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Raf Terwingen opvroeg bij minister van Justitie Koen Geens. In 2012 waren er nog 3.747 vrouwelijke advocaten. Vijf jaar later waren dat er al 4.604 - een stijging met 23 procent.

Gedetineerden en studenten zoeken samen rechtvaardige straf

op 07 maart 2018 Het Laatste Nieuws
​Twaalf gedetineerden van Leuven-Centraal hebben samen met twaalf studenten criminologie, filosofie en theologie tijdens het eerste semester van het academiejaar het vak 'Gevangenisstraf als doorleefde realiteit' gevolgd. Zij zochten tijdens het semester antwoorden op de vraag: 'Wat is een goede en rechtvaardige straf?'.

Eén flateigenaar kan in gebouw geen investeringen meer blokkeren

op 06 maart 2018 Het Belang van Limburg
​De regels voor mede-eigenaars van appartementsgebouwen worden versoepeld. Voor belangrijke werken heb je binnenkort genoeg aan een tweederdemeerderheid. Bovendien kan één eigenaar de investeringen niet meer blokkeren. Met het wetsontwerp, dat vandaag wordt besproken in de Kamercommissie Justitie, wil minister Koen Geens (CD&V) ruzies en discussies tussen mede-eigenaars van een appartementsgebouw beperken. “We verwachten dat er hierdoor veel oude flatgebouwen gerenoveerd worden”, zegt Katelijne D'Hauwers van het eigenaarssyndicaat. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...