​“Met haar trouwen kan niet, maar je mag wel van je mama blijven houden”

op 13 juli 2018 Krant van West-Vlaanderen
De zesjarige Henri Lenoir uit Den Hoorn bij Damme ziet zijn mama zo graag dat hij met haar wil trouwen. Hij vond er niet beter op dan een brief te schrijven naar minister van Justitie Koen Geens, met de vraag om de wet aan te passen. “Dat kan ik niet doen, maar je mag wel heel je leven heel veel van je mama blijven houden”, liet de minister weten in een handgeschreven briefje ...

​Geen 'loot boxes' meer voor Belgen

op 13 juli 2018 De Standaard
In het spel 'CS:GO' kunnen spelers vanuit België geen 'loot boxes' meer openen. Dat was een eis van de Kansspelcommissie, die ze als gokken beschouwt. De Commissie overweegt gerechtelijke stappen tegen ontwikkelaars van andere games.

​Overvaller in doel, moordenaar in de spits (Most Wanted Europol)

op 12 juli 2018 Het Laatste Nieuws
Europol heeft een wereldploeg van topcriminelen samengesteld. Drieëntwintig landen hebben hun meest gezochte moordenaar, overvaller of fraudeur naar voren geschoven voor de ploeg zonder fans. Onder hen ook één Belgisch target: Jean-Claude Lacote (51). "Een wereldspeler. Toch onder criminelen."

Justice Trends - Belgian correctional system

op 10 juli 2018 Justice Trends
Strategic planning and the development of the belgian correctional system Lees het artikel »

Inlichtingendiensten speuren dieper op Facebook en Twitter

op 09 juli 2018 De Standaard
De Staatsveiligheid en de militaire Adiv hebben voortaan krachtige software om tot in de diepste krochten van het internet naar informatie te graven. Lees het artikel »

​Opvangcentra mensenhandel mogen verder doen

op 09 juli 2018 Het Laatste Nieuws
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) hebben de erkenning van drie opvangcentra voor slachtoffers van mensenhandel verlengd, zodat ze ook subsidies blijven krijgen. "Ze spelen een cruciale rol in het oprollen van smokkelbendes."

​“Gokken in krantenwinkels moet aan banden worden gelegd”

op 06 juli 2018 Het Belang van Limburg
Het stadsbestuur van Genk vraagt Justitieminister Koen Geens (CD&V) om het gokken in krantenwinkels veel strenger te reglementeren. De stad vreest de opmars van “wedkantoren-light” waar minderjarigen zonder enige controle kunnen gokken. Hulpverleners zagen de afgelopen maanden hoe meer en meer schoolkinderen tijdens de middagpauzes geld inzetten in krantenwinkels. “Het aanbod moet dringend worden beperkt.”

​Minder inbraken en terreur, cybercrime blijft zwakke plek

op 06 juli 2018 Het Laatste Nieuws
Voor het zesde jaar op rij pakt de politie uit met dalende criminaliteitscijfers, al betekent dat niet per se dat het plots veiliger is geworden. Ja, er wordt minder ingebroken, maar online lopen we nog vaak in de val.

Criminaliteitscijfers (blijven) dalen: "Meer preventie, hogere waakzaamheid en een veel meer online leven"

op 06 juli 2018 VRT NWS - De Ochtend
​De geregistreerde criminaliteit in ons land daalt en blijft dalen. Dat blijkt uit jaarlijkse criminaliteitscijfers van de politie. Waar er tien jaar geleden nog meer dan een miljoen feiten geregistreerd werden, waren dat er vorig jaar nog ruim 860.000. Mogelijke verklaringen? "Preventie, een verhoogde waakzaamheid en ons leven dat zich steeds meer online afspeelt", laat de federale politie weten.

​Wettelijke regeling voor spijtoptanten in de maak

op 03 juli 2018 Het Belang van Limburg
De Kamercommissie Justitie zet vandaag het licht op groen voor een wettelijke regeling voor spijtoptanten. “In ruil voor cruciale informatie kunnen ze in uitzonderlijke omstandigheden strafvermindering krijgen”, zegt Raf Terwingen (CD&V), het Kamerlid dat hiervoor mee aan de kar trok.

​Jeugdbeweging sneller op de hoogte van zedenfeiten door leiding

op 02 juli 2018 Het Nieuwsblad
Parketten kunnen jeugdbewegingen of jeugdhuizen voortaan sneller informeren over begeleiders die verdacht worden van kindermisbruik of in het bezit zijn van kinderporno. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) maakte daarover afspraken met het college van procureurs-generaal.

Z-item: Brussels International Business Court

op 01 juli 2018 Kanaal Z
Z-item: Brussels International Business Court Bekijk het fragment »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...