Strengere regels voor reclame voor online gokken op komst

op 05 november 2019 Nieuwsblad
Er heerst zenuwachtigheid bij de Belgische gokbedrijven nu de Kansspelcommissie met strengere regels komt over reclame rond online gokken. Binnen de Kansspelcommissie is een subcommissie opgericht die “tegen eind deze maand duidelijkheid moet verschaffen” over wat zou veranderen. Verschillende gokbedrijven zien de bui al hangen, na onder meer uitlatingen van justitieminister Koen Geens (CD&V) dat voor hem een “totaalverbod op gokreclame bespreekbaar is”.

Regering gaat “zo goed als zeker” in beroep tegen uitspraak over terughalen Syriëstrijdster

op 02 november 2019 Nieuwsblad
De regering in lopende zaken zal zo goed als zeker beroep aantekenen tegen de beslissing van de Brusselse kortgedingrechter die de Belgische Staat verplicht een Belgische Syriëstrijdster en haar twee kinderen ­terug naar België te halen. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gezegd.

Minister Koen Geens (CD&V): "Duidelijke werkafspraken maken met het parlement om de rust terug te brengen"

op 27 oktober 2019 Zevende Dag
Vicepremier Koen Geens (CD&V) wil duidelijke werkafspraken maken met het parlement. Op die manier wil hij "de rust terugbrengen in de keet", zei hij in de Zevende Dag. Geens wil vermijden dat er, zoals afgelopen week, zaken worden gestemd die de stabiliteit in gevaar zouden kunnen brengen. Op aangeven van PVDA-PTB werd toen extra geld voor de zorg gestemd. Herbekijk hier De Zevende Dag »

Koen Geens : ‘Het realisme moet in de keet terugkeren’

op 27 oktober 2019 De Standaard
CD&V-vicepremier Koen Geens (CD&V) maakt zich zorgen om de ‘vrijheid blijheid’ die momenteel in het parlement heerst.

Koen Geens (CD&V) wijst paars-groen met één woord af (Villa Politica)

op 24 oktober 2019 Villa Politica
Koen Geens zegt het doorgaans met meerdere en moeilijkere woorden, maar gisteren schreef de hoofdonderhandelaar van CD&V met één welgemikt woord een paars-groene coalitie af. ‘Voor mijn partij is paars-geel de énige formule.’ U stapt niet in een andere? ‘Neen.’ En zo geeft hij Paul Magnette de njet waar hij tussen de regels naar vraagt. Maar is dat voldoende om hem de arena in te duwen? Herbekijk hier Villa Politica »

“Ik vind niemand objectief mooi”: minister Koen Geens (CD&V) verrast in interview met 16-jarigen

op 23 oktober 2019 Het Laatste Nieuws
Enkele vierdejaars van Sancta Maria hebben minister van Justitie Koen Geens (CD&V) weten te strikken voor een ongewoon persoonlijk interview. In het gesprek houden de jongeren de vicepremier een spiegel voor en dat levert enkele opmerkelijke uitspraken op. Lees het artikel »

Drie nieuwe magistraten voor Limburg benoemd in november

op 23 oktober 2019 De Standaard
'In november worden er voor Limburg drie magistraten benoemd', zei minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gisteren als reactie op de beslissing om in Limburg twee rechtbankzittingen tijdelijk op te schorten wegens een tekort aan rechters.

Vollezele in de ban van ‘De Dag van het Brabants Trekpaard’

op 21 oktober 2019 Persinfo
Voor de negende keer werd gisteren ‘De Dag van het Brants Trekpaard’ georganiseerd door Toerisme Vlaams-Brabant in samenwerking met het Comité Vollezele Leeft. Lees het artikel »

Jongeren zetten Grote Markt in vuur en vlam

op 19 oktober 2019 Het Laatste Nieuws
Een hoogdag voor de jeugd in onze regio. Zo'n 3.000 jongeren zakten in de vroege uurtjes af naar de Grote Markt in Leuven om te feesten op Dag van de Jeugdbeweging. En natuurlijk ook voor dat gratis ontbijtje.

Koen Geens over IS-gevangenen: "Situatie is ernstig, maar dat Rusland en Syrië nu kampen bewaken, is geen kwade zaak"

op 16 oktober 2019 Terzake
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zegt dat er geen reden is tot paniek nu er ook twee Belgische IS-strijders ontsnapt zijn uit een Koerdische gevangenis in Syrië. Hij gaf in "Terzake" wel toe dat de situatie "ernstig" is, maar benadrukte dat het voor de ontsnapte strijders niet makkelijk is om Europa binnen te raken, én dat de grote mogendheden in de regio er alle baat bij hebben om de situatie niet te laten verergeren. Herbekijk hier Terzake »

"Risico dat IS'ers terugkomen, lijkt mij gering"

op 14 oktober 2019 Het Laatste Nieuws
Het risico dat Belgische Syriëstrijders ontsnappen en naar ons land terugkeren noemt justitieminister Koen Geens (CD&V) "eerder gering". Maar een oplossing is er nog steeds niet. De onderhandelingen met Irak om ze daar te berechten lopen stroef. Irak vraagt een smak geld en dé vraag is: willen we dat betalen?

CD&V duidt vicepremier Koen Geens aan als federaal onderhandelaar

op 08 oktober 2019 Radio 1
CD&V heeft vicepremier en minister van Justitie Koen Geens aangeduid om federaal te onderhandelen voor de partij, in afwachting van een nieuwe voorzitter. Wouter Beke, die normaal als voorzitter de onderhandelingen moest leiden, wordt zoals bekend Vlaams minister van Welzijn.
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...