Eerste digitale zitting verloopt succesvol

op 31 maart 2020 Gazet van Antwerpen
Hoewel het voor iedereen nog een beetje wennen was, is de eerste digitale zitting van de Mechelse correctionele rechtbank vrij vlot verlopen. Terwijl het Openbaar Ministerie een straf vorderde en de advocaten in de rechtszaal pleitten, volgden de aangehouden beklaagden het proces vanuit de gevangenis en konden ze ook door de rechter worden ondervraagd.

Regering versoepelt regels voor jaarvergaderingen

op 31 maart 2020 De Tijd
Bedrijven en verenigingen krijgen de kans hun algemene vergadering tot tien weken uit te stellen of volledig digitaal te laten plaatsvinden, ook als hun statuten dat niet toelaten.

Koen Geens (CD&V) over leven en samenleven met corona: “Dit is een hartinfarct voor de volledige samenleving”

op 28 maart 2020 Artikels
Als we dit virus overleven, leven we morgen dan in een nieuwe wereld? “Vergelijk het met een hartaanval”, zegt Koen Geens (CD&V). “De ene gooit nadien zijn leven helemaal om. De andere vervalt weer in zijn oude gewoontes en heeft een tweede infarct nodig. Als het dan al niet te laat is.” De vicepremier over leven en samenleven in tijden van corona en erna. “Zo’n mondmasker, dat is toch mijn ding niet.”

Volmachtendebat: Koen Geens in de studio van Terzake

op 26 maart 2020 Terzake
In Terzake gaf ik meer toelichting over de huidige coronacrisis en de volmachten in het parlement Herbekijk hier Terzake »

Ook mondmaskers besteld voor cipiers (Geens)

op 23 maart 2020 Belga/Radio 1
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) heeft ook voor de cipiers mondmaskers besteld bij het crisiscentrum. Dat heeft hij maandag gezegd in De Ochtend op Radio 1. "De gevangenen betekenen geen gevaar, omdat zij niet buiten kunnen komen. Maar de cipiers moeten voorzichtig zijn. We hebben mondmaskers voorradig voor interventies, maar we hebben er nu ook een heleboel besteld bij het crisiscentrum, zodat we ze ook zonder interventies kunnen gebruiken." Herbeluister het gesprek van De Ochtend »

Een vraag over het coronavirus? Lees de FAQ van het crisiscentrum

op 20 maart 2020 Artikels
In de veelgestelde vragen vind je een antwoord op de meest gestelde vragen rond het nieuwe coronavirus. Lees de FAQ »

Nieuwe maatregelen van de nationale veiligheidsraad

op 17 maart 2020 VRT
Samen met collega De Croo gaf ik op 'Vandaag' meer toelichting over de nieuwe coronamaatregelen na de bijeenkomst van de nationale veiligheidsraad. Herbekijk hier 'Vandaag' »

Aangepaste dienstverlening justitie door coronavirus

op 17 maart 2020 Artikels
Momenteel zijn er een heel aantal maatregelen van kracht in ons land. Met deze maatregelen willen we de verspreiding van het virus afremmen en de kwetsbaren in onze samenleving beschermen.

Gedetineerden gaan mondmaskers stikken

op 17 maart 2020 De Morgen
In de gevangenis van Oudenaarde beginnen deze ochtend elf gedetineerden, bijna allemaal veroordeeld tot lange gevangenis- straffen, aan hun race tegen de klok. 'Wij kunnen en zullen tot zeshonderd mondmaskers per dag naaien.' Ook in Brugge, Bergen en Merksplas komen gedetineerden in actie.

Solidair tegen de coronacrisis

op 12 maart 2020 Artikels
Gisteravond laat keek ik naar televisie. Ik zag een journalist in een rusthuis aan het werk. Hij toonde aan enkele ouderen – die de tranen in de ogen hadden – hoe zij konden skypen met hun kleinkinderen. Deze morgen was ik opnieuw ontroerd toen ik een dochter van een demente bejaarde zich zorgen hoorde maken. Oma herkende haar dochter immers nog, en zou absoluut niet begrijpen waar haar trouwe bezoekster bleef. Ook mijn kleinzoon die niet op skiklassen kon vertrekken, was er het hart van in. En wij met hem.

Federaal minister Koen Geens: “Ik blijf altijd mezelf”

op 12 maart 2020 KU Leuven Alumni nieuwsbrief
Vorige week publiceerde hij zijn visie op de toekomst van België. Zijn eigen professionele toekomst daarentegen, die is onduidelijk. Dus spraken we met Koen Geens, minister van Justitie en Europese zaken en vicepremier in de regering van lopende zaken, over het verleden, het recente en het minder recente.

Mijn interview met Pieterjan De Smedt in Terzake

op 06 maart 2020 Terzake
Mijn interview met Pieterjan De Smedt in Terzake van afgelopen vrijdag. Toen nam de alumniprijs van het VRG in ontvangst aan de KU Leuven en gaf ik meer toelichting over mijn opiniestuk over een nieuwe architectuur voor het land. Herbekijk hier Terzake »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...