“Hoe minder vuurwapens, hoe veiliger"

op 21 februari 2019 Het Nieuwsblad
In de hoogovens van ArcelorMittal zijn woensdag in het bijzijn van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) meer dan 12.500 illegale wapens tot nieuw staal gesmolten. Dat staal zal worden gebruikt in de autoindustrie en in de bouw.

12.552 wapens oven in bij ArcelorMittal

op 21 februari 2019 Het Laatste Nieuws
Staalgigant ArcelorMittal in de Gentse haven heeft gisteren en dinsdag 12.552 vuurwapens gesmolten. Deze niet-vergunde wapens konden burgers tot eind vorig jaar straffeloos inleveren. "Van het vloeibare staal worden metaalplaten voor de bouwsector gemaakt", klinkt het bij ArcelorMittal.

12.552 wapens gaan in vlammen op bij ArcelorMittal

op 20 februari 2019 De Standaard
Een vrachtwagen is vanochtend het bedrijfsterrein van ArcelorMittal Gent opgereden met een bijzondere lading: 12.552 vuurwapens. Het is de opbrengst van de amnestieperiode die minister van Justitie Koen Geens (CD&V) instelde bij het invoeren van de nieuwe wapenwet nu ruim een jaar geleden. Op dit moment gaan de wapens de convertor in waar ze bij 1700 graden Celsius gesmolten worden. Het vloeibare staal wordt gerecycleerd tot staalplaten voor de auto- en bouwindustrie.

Geens formeel: “Afnemen nationaliteit lost niets op”

op 17 februari 2019 VTM Nieuws
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) is niet opgezet met de uitspraken van voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) over het afnemen van de nationaliteit van Belgische Syriëstrijders. “Ik begrijp niet dat meneer Francken dit voorstel doet, want het is geen oplossing voor het probleem”, zegt hij in de studio van VTM NIEUWS. Bekijk het fragment »

De Zevende Dag over terugkeer IS-strijders en drugsoorlog in Antwerpen.

op 17 februari 2019 De Zevende Dag
In De Zevende Dag reageerde Minister van Justitie Koen Geens op de terugkeer van Syriëstrijders en de aanpak van de drugsoorlog in Antwerpen. Bekijk het fragment »

Geens (CD&V) pikt kritiek van De Wever (N-VA) over Stroomplan niet: "Ik ben verwijten van straffeloosheid spuugzat"

op 16 februari 2019 VRT
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) is allerminst opgezet met de kritiek van burgemeester Bart De Wever (N-VA) van Antwerpen als zou Justitie tekortschieten bij het Stroomplan tegen de drugsmaffia in de stad. "Ik ben de verwijten van straffeloosheid spuugzat. Het zwakke broertje is zeker niet Justitie." Bekijk het fragment »

L’analyse salivaire contre la drogue débarque le 1 er avril

op 16 februari 2019 Sudpresse
Au premier semestre 2018, 3.924 conducteurs ont été verbalisés pour conduite sous l’emprise de la drogue, dont 1.860 jeunes hommes âgés de 21 à 30 ans. En Wallonie, il y avait un total de 859 infractions constatées, concernant quasi exclusivement des hommes (792). Ces chiffres pourraient bondir au premier semestre 2019.

Minister Geens maakt prominente plaatsen CD&V bekend

op 15 februari 2019 Rob-tv
Peter Van Rompuy en ik zijn trots op Vlaams-Brabant. Een provincie met stuk voor stuk aangename mensen die van hun streek houden en hun identiteit koesteren. We willen dit verder versterken omdat we geloven dat niets krachtiger is dan onze verscheidenheid in verbondenheid. Wij zijn trots dat we naar de kiezer kunnen stappen met een mix van ervaring en jong talent. Een team dat wil meebouwen aan een Vlaams-Brabant met zekerheid en zuurstof voor generaties. Bekijk het fragment »

Peter Van Rompuy trekt CD&V-lijst Vlaams Parlement

op 15 februari 2019 Ring tv
Justitieminister Koen Geens en Peter Van Rompuy, de fractieleider in het Vlaams parlement, trekken in mei in Vlaams-Brabant de CD&V-lijst voor respectievelijk de Kamer en het Vlaams parlement. Dat hebben beiden vrijdag bekendgemaakt in Beersel. Lees het artikel »

Koen Geens trekt kamerlijst CD&V

op 15 februari 2019 Het Laatste Nieuws
Voor CD&V werden Peter Van Rompuy en Koen Geens uit Loonbeek als lijsttrekkers voor CD&V Vlaams-Brabant aangeduid. Er werd bewust gekozen voor lokaal verankerde politici die de bekommernissen van de Dorpstraat kunnen vertolken in de Wetstraat.

'VOOR ALTIJD' daar hoort échte handtekening bij

op 15 februari 2019 Het Laatste Nieuws
Trouwplannen? Binnenkort doet u het digitaal op het gemeentehuis - al zullen de meeste steden en gemeenten u tóch nog een pen aanreiken om uw handtekening te plaatsen. Is het niet uit angst voor wat kan mislopen, dan wel voor de symboliek.

"Belang slachtoffers staat voorop in het gokbeleid"

op 12 februari 2019 Terzake
"Virtuele kansspelen waren nooit verboden. De kansspelwet was niet duidelijk waardoor ze ruimte liet voor interpretatie. Deze zijn gereguleerd sinds vorig jaar en is er geen ruimte meer tot interpretatie. Belang slachtoffers staat voorop in mijn beleid." Bekijk het fragment »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...