Transitiehuis aan grens met Herne geopend: “De ongerustheid voor het onbekende lijkt verdwenen te zijn”

op 15 januari 2020 HLN
Langs de Aatsesteenweg in Edingen heeft het tweede Belgische transitiehuis de deuren geopend. Een transitiehuis is een instelling waar gevangenen zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. De komst veroorzaakte ook in Herne beroering, maar de ongerustheid is verdwenen.

Koen Geens: 'Laten we Belgisch experiment nog maar even aanhouden'

op 12 januari 2020 Knack
Geens wees er tijdens de nieuwjaarsreceptie van CD&V degenen met separatistische ideeën op dat België momenteel bij de rijkste landen ter wereld behoort en onder meer de beste gezondheidszorg en universiteiten telt.

Vicepremier Geens (CD&V): "Vlaamse partijen in federale regering liefst zelfde als in Vlaanderen"

op 10 januari 2020 VRT
CD&V blijft er bij dat de N-VA deel moet uitmaken van de nieuwe federale regering. Dat heeft vicepremier Koen Geens (CD&V) nog eens herhaald bij aanvang van het kernkabinet. Vandaag hebben de informateurs een gesprek met de voorzitters van de N-VA en de PS, Bart de Wever en Paul Magnette, zij het elk afzonderlijk.

Geen beroep tegen terugkeer kinderen IS-strijders

op 09 januari 2020 De Morgen
De regering gaat niet in beroep tegen de uitspraak van de Brusselse kortgedingrechter die ons land dwingt om het mogelijk te maken voor tien kinderen van Belgische IS-strijders vanuit Syrië naar ons land terug te keren. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) gezegd in de Kamercommissie Buitenlandse Zaken.

De jacht op de Bende wordt een jacht op DNA

op 08 januari 2020 De Morgen
Nederlandse speurders ontmaskerden twintig jaar na datum de moordenaar van de elfjarige Nicky Verstappen. Hun troefkaart: het DNA van 21.500 mannen. In het aanslepende onderzoek naar de Bende van Nijvel kiest het Belgische gerecht nu ook voor zo'n grote DNA-jacht. 'We willen nu al zeker het DNA van honderden mensen. En die lijst is nog niet af.'

De bvba is dood, leve de bv

op 02 januari 2020 De Standaard
Met de invoering van het nieuwe wetboek voor ­vennootschappen is er sinds 1 januari heel wat veranderd. Wat betekent het concreet voor uw bvba?

Het milde oordeel van Koen Geens: “Geen hond die mij gelooft, maar we doen het hier zo slecht nog niet”

op 24 december 2019 Het Laatste Nieuws
“We zullen een regering hebben tussen Kerstmis en Pasen. Als Pasen niet te vroeg valt, tenminste.” Heerlijke tsjevenhumor van Koen Geens (CD&V) is dat. Hij dedramatiseert de impasse. “We mogen best wat milder zijn voor onszelf. Ook ik vind dat de regeringsvorming te lang aansleept, maar dat doet ze tegenwoordig overál in Europa. Geen hond zal mij geloven, maar we doen het hier zo slecht nog niet.” Spreekt hier de volgende eerste minister? “Dat is geen nette vraag. Stel ze liever aan Bart De Wever. Hij moet dat doen, niet ik.” Lees het artikel »

De remedie van Koen Geens tegen eindeloze formatie: “Geef elke kiezer 5 stemmen”

op 24 december 2019 Het Laatste Nieuws
“Geef elke kiezer vijf stemmen, en laat hem die spreiden over verschillende partijen.” Dat stelt Koen Geens (CD&V) voor, om te vermijden dat de regeringsvorming na elke verkiezing moeilijker wordt en langer duurt. Lees het artikel »

Onmogelijk aan te ontsnappen: Voetbal is gokken

op 23 december 2019 Het Nieuwsblad
Bijna 140.000 nieuwe registraties op goksites. Een inzet die ruim een kwart hoger lag dan voordien. Tijdens de play-offs in het voetbal werd duidelijk fors meer gegokt. Het gevolg van de alomtegenwoordige gokreclame, zegt de Kansspelcommissie, die duidelijkere regels vraagt.

"We gaan een onderzoek instellen waaruit zal blijken of mensen hun verantwoordelijkheden niet zijn nagekomen"

op 20 december 2019 VRT Journaal
"Er zijn weinig ontsnappingen uit gesloten instellingen, zeer weinig. Als ik het goed begrijp moet er toch een dode hoek geweest zijn, net zoals bij een wagen, maar laat ons het veiligheidsonderzoek afwachten. Er zijn er al drie gevangenen terug opgepakt, dat is het goede nieuws. We gaan een onderzoek instellen waaruit zal blijken of mensen hun verantwoordelijkheden niet zijn nagekomen." Herbekijk hier het VRT journaal »

Mijn antwoord in de plenaire zitting

op 19 december 2019 Villa Politica
Twee vragen had ik in de plenaire donderdag, één van Anneleen Van Bossuyt (N-VA) over de uitspraken van Josep Borrell in de kwestie Catalonië en één van Nahima Lanjri (CD&V) over de evaluatie van het stroomplan. Mijn antwoord kunt u herbekijken in Villa Politica, vanaf 13min50sec. Herbekijk hier mijn tussenkomst vanaf 13min50sec »

Hoe gaat het eraan toe op een kabinet in lopende zaken? Een reportage

op 18 december 2019 Radio 1
Sanne Baeck trok naar het kabinet van minister van Justitie Koen Geens. Hoe gaat het eraan toe op een kabinet in lopende zaken? Ze vroeg het aan de Minister en enkele van zijn medewerkers. Herbeluister hier de radioreportage »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...