De week van Geens 13 -19 januari

le mercredi 21 janvier 2015 09:00 De week van Geens

Jonge mensen aangestoken door een onverklaarbaar heilig vuur dat hen tot de gruwelijkste wandaden drijft, we hebben dat nog gezien. We moeten hen en ons daarvoor behoeden, zoveel als enigszins mogelijk, we moeten de oorzaken proberen te achterhalen en met de wortel uitroeien. Zonder te geloven dat we het onmogelijke en absurde altijd kunnen voorkomen. De Twin Towers op 9/11 en de aanslagen in Parijs hebben dat aangetoond. De voorbije week gaf ik daarover een interview in Knack.
Nog voor de verijdeling van de aanslagen in België durfde ik onderstrepen dat onze inlichtingendiensten veel onheil in de kiem smoren, en dat daarover zelden kan gecommuniceerd worden. U kan daarover o.a. mijn interview in De Morgen lezen dat donderdagdmiddag werd afgenomen. Donderdagavond werd dat bevestigd door het gebeuren in Verviers, en konden we wel communiceren. Onze veiligheidsdiensten maakten een zeer goede beurt: de Staatsveiligheid ontdekte het spoor, de gerechtelijke politie zette er zijn beste speurders op, de federaal procureur coördineerde, en de speciale eenheden van de politie maakten het werk af. Een prachtige samenwerking.


Ik kon de maatregelen van de Regering toelichten in het VTM-nieuws van zaterdag 17/01 en in Ter Zake van zondag 18/01.


Ondertussen werken we naarstig verder aan onze Potpourri-wetgeving en het Justitieplan. Heel de week werd er druk vergaderd met de ressorten. U kan over de context lezen in een interview van uw dienaar met de Juristenkrant deze week.

Lees hier De week van Geens »