De week van Geens 19 - 25 januari

le lundi 26 janvier 2015 18:35 De week van Geens

De week was zo gevuld dat ze voorbij leek nog voor ze begonnen was.

Uiteraard beheerste de bestrijding van het terrorisme de meeste geesten. Er was veel te doen over de militairen in het straatbeeld. Dit is uiteraard niet de essentie van het gebeuren. Het gaat erom het terrorisme meteen in de kiem te smoren door vorming en deradicalisering van de risicojongeren, en door aanslagen te verijdelen, door goede inlichtingendiensten die bruikbare informatie maken van gecodeerde berichten, die inlichtingen verbinden, en voorkomingsbeleid voor de gerechtelijke politie en het federaal parket mogelijk maken.

Voor beide projecten pakten we deze week al de zaak in handen. Vooreerst wordt de deradicalisering in de gevangenissen volop voorbereid. De preventie op het vlak van jeugdhulp nam ik deze week op in een vergadering met collega Jo Vandeurzen. Vervolgens mocht ik vrijdag samen met Minister van Defensie Vandeput de samenwerking voor het aspect vorming van de burgerlijke en militaire inlichtingendiensten aankondigen in de Senaat: de Belgian Intelligence Academy zal de knapste koppen verdere analistenvorming geven.

De week eindigde met een spetterende CD&V-receptie in Gent. Voorzitter Wouter Beke was in topvorm. Samen met hem kunnen we veel toekomst maken, zoveel is duidelijk.

Lees hier De week van Geens »