Farid Bamouhammad moet terug naar de cel

le mardi 31 mars 2015 19:54 Metro

Farid Bamouhammad, één van de beruchtste gevangenen in ons land, moet terug naar de gevangenis. Eind vorig jaar was hij vrijgelaten wegens psychische problemen en gezondheidsredenen, waarna minister van Justitie Koen Geens (CD&V) een verzoekschrift tot hoger beroep had ingediend. Nu heeft het Luikse hof van beroep de beslissing om hem vrij te laten ongedaan gemaakt. Het hof wijst er onder meer op dat Bamouhammad (foto rechts) via een hongerstaking zelf zijn noodtoestand had gecreëerd. De advocaten van Bamouhammad reageren teleurgesteld. «Dit is te gek voor woorden. Het is een heksenjacht», zeggen ze. «Zeker omdat het gevangenisbestuur toegegeven had dat die man niet meer in de gevangenis hoort.» Bamouhammad zat sinds 1985 in verschillende gevangenissen en moet normaal nog tot 2027 in de cel blijven.