De week van Geens 7 - 19 april

le lundi 20 avril 2015 16:18 Week van Geens

Wat doe je als je thuis blijft in de vakantie? Orde op zaken stellen, achterstand inhalen en vooral voorsprong nemen, zodat de week na de vakantie lichter weegt dan de week voor de vakantie. Dus er werd hard gewerkt op het kabinet.

Benevens de - evenzeer belangrijke - operationele zaken van alledag (die 60% van een dag in beslag nemen), waren er werkgroepen en consultaties over de voorontwerpen van (potpourri-)wet, die volgen op het justitieplan. Het eerste zal in de volgende dagen ter goedkeuring aan de ministerraad worden voorgelegd. Er was ampel overleg met de Colleges over de aanstaande vacatures die mogelijk worden door de budgettaire ruimte die geschapen werd bij de begrotingscontrole.

En er was ook diepgaande interne discussie over de nieuwe wetboeken die ik beloofd heb in de derde fase van de hink-stap-sprong.

Vakantie geeft ook tijd voor lange interviews. Ik sprak uitvoerig met Jan Segers van Het Laatste Nieuws over het gevangenisbeleid, met Marie-Cécile Royen van Le Vif over het justitieplan en met Hans Brockmans en Gilles Quoistiaux Trends/Tendances over de rechterlijke orde (verschijnt deze week).

Op Kanaal Z kon ik met Gui Polspoel een half uur doorbomen over al het voorgaande. Wie bij wil lezen/kijken, kan dat door hier te klikken.

Maar er was ook tijd om enkele dagen te verpozen aan zee: drie dagen wandelen in de wind deden veel deugd. En natuurlijk was er 'de koers', met Kristoff (Ronde van Vlaanderen), Degenkolb (Parijs-Roubaix) en Kwiatkowski (Amstel Gold Race) kregen de voorjaarsklassiekers 'grote' winnaars. De Belgen sprokkelden zeer verdienstelijke ereplaatsen en met Ben Hermans had (onze) Brabantse Pijl een beloftevolle Vlaamse winnaar.

Week van Geens »