Nieuwe site Brouwerij Lindemans feestelijk ingehuldigd

le mardi 28 avril 2015 15:33 Het Nieuwsblad

In de Leeuwse deelgemeente Vlezenbeek werd in aanwezigheid van o.m. Minister van Justitie Koen Geens, Burgemeester Luc Deconinck en heel wat genodigden, de nieuwe site van de familiale lambiekbrouwerij Lindemans feestelijk ingehuldigd.

In 1822 (zes generaties geleden) werd de brouwerij Lindemans opgericht als een lambiekbrouwerij op een boerderij in Vlezenbeek. In 1930 werden de landbouwactiviteiten stop gezet, zodat de familie Lindemans zich volledig kon concentreren op het brouwen van geuze en kriek. Met het bekende gevolg.

Lindemans brouwt nog steeds lambiek volgens de methode van spontane gisting. Op basis van deze lambiek maakt de brouwerij haar eigen speciaal bieren. Naast de geuze en kriek ook nog Faro, Framboise, Cassis, Pêcheresse en Apple. De productie groeide in 25 jaar van 5.000 hectoliter naar 50.000hl. In 1991 werd naast de oude brouwerij een nieuwe brouwzaal opgericht en in 2013 begonnen de werken voor een nieuwe uitbreiding met o.a. een nieuwe bottelarij. Dit was een investering van 15 miljoen euro en twee jaar later is niet alleen de capaciteit verdubbeld naar 170.000 hectoliter, maar nam ook de tewerkstelling aanzienlijk toe . Uiteraard mocht dit gevierd worden.

Op deze feestelijke inhuldiging werd het woord gevoerd door Jan Delcour, voorzitter van de Raad van Bestuur, Minister Koen Geens en Burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw Luc Deconinck. Minister Geens was nu op de afspraak omdat hij er als minister van financiën ook bij was met de eerste steenlegging. Lindemans is voor hem een uit de kluiten gewassen familiebedrijf en ook wees hij op het belang van de export. Burgemeester Luc Deconinck wenste Dirk en Geert proficiat voor de snelheid waar mee dit alles werd gerealiseerd en noemde Brouwerij Lindemans een toeristische troef voor de regio. Het slotwoord was weggelegd voor Dirk en Geert Lindemans(zesde generatie), die vandaag zorgen voor de goede gang van zaken in de brouwerij en het succesverhaal van Brouwerij Lindemans verder schrijven.