Week van Geens 27 april - 3 mei

le lundi 04 mai 2015 17:35 Week van Geens

Het was een eerste van vele nog volgende korte weken, mei en begin juni zijn daar rijk aan. Politiek wordt er veel gesproken over de tax shift, een onderwerp dat ik nog goed beheers als Minister van Financiën in de vorige legislatuur. Het roept herinneringen op aan vele vergaderingen met vooraanstaande fiscale wetenschappers en een blauwdruk die door hen ter inspiratie werd voorbereid, alsook aan een mooi rapport dat de Hoge Raad voor Financiën de voorbije zomer afleverde. Prachtige paarden die zachtjes aan zullen verdrommedarissen. Voor de rest geldt het devies van Oostenrijker Wittgenstein: "Waarover men niet spreken kan, moet men zwijgen". Toevallig verwees ik ook voor de tax shift naar Oostenrijk in een interview dat ik enkele weken geleden gaf aan Het Laatste Nieuws, omdat ook daar voor een bedrag van ongeveer 5 miljard arbeidslasten werden verminderd - we deden al zo'n 2 miljard deze zomer. Iedereen heeft er nu bij te winnen dat dit debat onder vier ogen wordt gevoerd. Maar het blijft me uiteraard boeien.

"Se tendre la main est bien, se tendre le coeur est mieux. La paix est engendrée au laboratoire d'amour; les minérais de ce laboratoire sont la justice et la charité" (woorden van aartsbisschop van Reims bij de verzoeningsvergadering van C. De Gaulle en K. Adenauer, 1962)


Week van Geens »