Brussels Justitiepaleis krijgt bewaking privéfirma

le mercredi 27 mai 2015 10:24 Het Laatste Nieuws

Minister van Justitie Koen Geens gaat tijdelijk personeel van een bewakingsfirma aanstellen voor het Brusselse Justitiepaleis. Dat was gisteren nog moeilijker toegankelijk dan normaal. Mensen die opgeroepen waren voor zittingen en het publiek mochten het gebouw niet betreden. De oorzaak is een gebrek aan personeel bij het Veiligheidskorps. Het terrorismeproces dat er dezer dagen gevoerd wordt, moest worden uitgesteld zonder een nieuwe zittingsdatum. Geens heeft nu besloten om het korps tot de start van het gerechtelijk verlof te ondersteunen met personeel van een bewakingsfirma. Deze mensen zullen onder leiding van het Veiligheidskorps het scantoestel bemannen. Bij het jongste begrotingsconclaaf werden middelen vrijgemaakt om de capaciteit van het korps te versterken. De aanwervingen hiervoor worden opgestart, aldus Geens gisteravond. Dat veel rechtzaken noodgedwongen uitgesteld worden, leidt tot grote frustratie bij het Brusselse parket, advocaten en de rechters. "Een ramp voor het imago van de Brusselse justitie", klinkt het bij het Brusselse parket.