Premier en ministers vol lof over operatie

le mardi 09 juin 2015 09:15 Het Laatste Nieuws

Premier Charles Michel en de bevoegde ministers zijn naar eigen zeggen vol lof over het optreden van de politie- en justitiediensten gisterochtend in de strijd tegen Tsjetsjeense moslimextremisten. Bij eenentwintig huiszoekingen - voornamelijk aan de kust en in Leuven - werden uiteindelijk twee mensen gearresteerd. Voor premier Michel bewijst de operatie "dat de overheid vastberaden en volledig geëngageerd is om het terrorisme onophoudelijk te bestrijden". Hij herinnert daarbij aan de extra maatregelen die de regering begin dit jaar trof. De premier verwijst ook naar de enveloppe van 200 miljoen euro die werd uitgetrokken bij de jongste begrotingscontrole. "Opnieuw blijkt hoe nodig deze investeringen zijn", blikt minister van Binnenlandse Zaken Jambon terug op de operatie. Justitieminister Koen Geens wil ook verder inzetten op wetgeving die toelaat "om zulke zware criminaliteit met specifieke onderzoeksmethoden aan te pakken".