Koen Geens trakteert op Midzomerfeest

le lundi 22 juin 2015 09:11 Het Laatste Nieuws

Het is niet de eerste keer dat minister Koen Geens vlak voor de zomervakantie een volksfeest op poten zet. Vorig jaar al deed hij dat in de vierkantshoeve in zijn thuisgemeente Huldenberg waar de opnames van de Eén-serie 'Thuis' gebeuren. Maar zoals dat bij een politiek figuur vaak het geval is, wordt er door de mensen al snel een bedoeling gezocht achter dergelijke feestjes, zeker als ze bijna volledig gratis zijn. Dat was deze keer niet anders. "Vorig keer dacht men dat ik het midzomerfeest organiseerde naar aanleiding van de verkiezingen en deze keer zou ik er mijn zogezegd elitair imago mee willen oppoetsen", zegt Geens. "Maar dat klopt absoluut niet. Ik heb ook helemaal niet het gevoel dat mensen mij elitair vinden. En bovendien is dat wel het laatste waar ik wakker van lig. Ik doorkruis het land het hele jaar door, maar heb amper de tijd om mensen te ontmoeten. Hier kan dat wel."

En hier, dat was op het domein rond het Kasteel van Horst. Dat is vooral bekend als decor voor de avonturen van de Rode Ridder. "Ik heb zijn boeken nooit gelezen, maar het leven zit vol verrassingen hé", lacht Geens.

Vriendenfeest

"Het klopt dat ik alles zelf betaal, buiten het diner, maar je moet daar echt niets achter zoeken. Dit is mijn manier om iedereen te bedanken voor de jarenlange steun. Dit Midzomerfeest was een ingeving, zoals elk goed vriendenfeest eigenlijk is."

De dag begon met een wandel- en fietstocht doorheen het domein. Na een walking dinner verscheen Geens terug ten tonele met een speech om vervolgens het woord te geven aan zijn collega's Kris Peeters, Marianne Thyssen en voorzitter Wouter Beke. Dat de minister over de nodige charmes beschikt, bewees hij toen hij de kinderen uitnodigde om hem te omringen tijdens een voorleesmomentje. Als een volleerd verteller hing de jeugd aan zijn lippen tijdens het verhaaltje van een onsympathieke leeuwenkoning die het achteraf toch terug goedmaakt.

Helemaal niet oubollig

"De minister, of ik mag zelfs Koen zeggen, is helemaal niet zo oubollig of elitair zoals hij op televisie misschien vaak overkomt", zegt Mark uit buurgemeente Lubbeek. "Het is de eerste keer dat ik hem ontmoet, maar hij lijkt me echt een warm mens. Dit initiatief toont aan dat hij toch dicht bij de mensen wil staan. Bovendien is hij best wel grappig met zijn droge humor."