Minister Koen Geens bezoekt festivalweide

le samedi 27 juin 2015 10:06 Het Laatste Nieuws

Opmerkelijk bezoek gisteren op de weide van Rock Werchter. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) begaf er zich samen met burgemeester Dirk Claes tussen de festivalgangers. "Achter de schermen keek ik naar de manier waarop onze politie- en justitiediensten dagelijks de veiligheid van bijna 90.000 festivalbezoekers garanderen", vertelt de Huldenbergenaar. "Tijdens het festival zijn er ook een 'referentiemagistraat' en een magistraat met 'bijzondere wachtdienst' actief voor de behandeling van eventuele strafbare feiten die op of in de buurt van de festivalweide worden vastgesteld." Een optreden meepikken, zat er gisteren voor de minister niet in. "Jammer wel dat Pharrell Williams pas later optreedt. Hem had ik wel graag eens aan het werk gezien", aldus nog Geens.