De Week van Geens 22 - 28 juni

le lundi 29 juin 2015 17:37 Week van Geens

Deze week werd het wetsontwerp burgerlijk procesrecht in tweede lezing goedgekeurd door de Regering: samen met het terroristenontwerp gaan we het deze week bespreken in de commissie Justitie. Meer aandacht van de pers was er voor de goedkeuring in eerste lezing door de Regering van het voorontwerp van wet inzake strafrecht en strafprocesrecht. Op die manier hebben we toch voor de zomer drie pijlers van het Justitieplan omgezet in wetsontwerpen. Sneller kan echt niet.

De aanslagen in Tunesië, Koeweit en Frankrijk herinneren opnieuw aan Parijs, Kopenhagen en Verviers in de maand januari. Mijn diep medeleven aan alle slachtoffers. Ook de Griekse crisis geraakt maar niet opgelost. We draaien altijd opnieuw geldverslindende rondjes, maar aan de grond van de zaak verandert weinig. Ik durf weinig zeggen want was zelf Minister van Financiën de voorbije jaren, en besef dat de beste stuurlui aan wal staan.Ik wens in elk geval veel moed en vooral politieke moed aan alle rechtstreeks betrokken leiders.

Er is niets dat nog maar van ver lijkt op een lange hete zomer. De zonnigste was 1947, de warmste wellicht 1976 die ik me als gisteren herinner. Examens eerste kandidatuur, dertig graden om 5 uur ’s morgens in juni, ook nog eind juli op kamp als scoutsleider, en zelfs augustus was nog zeer heet.

Wat wordt de zomer van 2015? De temperatuurinzet van dit weekend is alvast beloftevol. De zomer bracht ook al een griep die me de voorbije week verplichtte twee laatavondactiviteiten af te zeggen. Wouter Beke kon me een keer vervangen, waarvoor hartelijkste dank, de andere activiteit moest gewoon geschrapt worden. Duizendmaal excuus.

Week van Geens »