1 Michel, 500 Masters

le lundi 06 juillet 2015 08:58 De Morgen

Charles Michel heeft zondag in Leuven voor het eerst als premier een groep studenten toegesproken. Vijfhonderd afgestudeerde masters in de rechten kregen, naast hun diploma, een oproep tot verdraagzaamheid mee. "Want intolerantie leidt tot onmenselijkheid", verwees de eerste minister naar de recente aanslag in Tunesië. Hij bleef ook stilstaan bij de Griekse actualiteit. "De crisis kan een nieuwe kans zijn: voor de Grieken, maar ook voor de rest van Europa."

Het was in de aanwezigheid van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en KU Leuven-rector Rik Torfs dat hij de jongeren welkom heette in de familie van juristen, waar hij zelf 15 jaar lid van is. "Jullie treden in het spoor van illustere voorgangers: van Obama tot Castro. Het recht is de krachtigste school van verbeelding en gebruikt een taal die macht geeft."