De Week van Geens 29 juni - 5 juli

le lundi 06 juillet 2015 12:30 Week van Geens

De kaap van 1 juli werd gerond, en het werd, zoals ik vorige week aanvoelde, een hittegolf van jewelste. Warmte en nauwelijks afkoelende nachten doen vele West-Europeanen, met een minder goed geoefend intern koelingssysteem, naar adem happen. Hopelijk krijgen de oudere mensen niet te veel last van het warme weer.

Politiek was de Belgische week niet zo heetgebakerd. De pensioendiscussie verloopt eerder moeizaam in het parlement, maar dat werd verwacht. In de commissie Justitie wordt nu en in september verder gewerkt aan de verschillende wetsontwerpen en -voorstellen die op tafel liggen. Niemand weet op dit ogenblik wanneer het parlement met reces zal gaan, kort voor of kort na 21 juli.

Internationaal stond alles in het teken van het Griekse referendum dat zondagavond met een verpletterend ‘neen’ eindigde. Er is duidelijk een reden om even goed in het eigen hart te kijken, voor Europa en voor Griekenland. Spierballengerol zal nog weinig zoden aan de dijk brengen. Overleg en koelbloedigheid des te meer.

Week van Geens »