Eneco Tour lokt duizenden toeschouwers

le dimanche 16 août 2015 13:30 Het Laatste Nieuws - Pajottenland
Het Laatste Nieuws/Pajottenland - 17 Aug. 2015

Pagina 15

Een paar duizend toeschouwers woonden zondagochtend in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw de start bij van de laatste etappe van de Eneco Tour.

Het mooie weer lokte al heel vroeg veel supporters. Die konden de renners van dichterbij bewonderen in het rennersdorp aan de Nieuwenhovelaan maar konden ook terecht op de parking van het gemeentehuis waar de deelnemers nog eens voorgesteld werden. Net voor de middag vertrok de wielerkaravaan voor een plaatselijke ronde van 18 kilometer. Burgemeester Luc Deconinck (N-VA) mocht het startschot geven. Ook Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) en federaal minister Koen Geens (CD&V) waren van de partij. Met een tussensprint op de plaatselijke ronde werden de wielerfans al meteen extra verwend.

Schepen van Sport Jos Speeckaert (CD&V) kondigde eerder al aan dat de Eneco Tour volgend jaar nog eens zal neerstrijken in de gemeente voor de aankomst van een etappe. Het vertrek gisteren bleek alvast de ideale repetitie, want de politie liet weten dat er geen incidenten geweest waren. (BKH)