Derde centrum voor geïnterneerden

le jeudi 27 août 2015 08:14 De Standaard

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil een derde psychiatrisch centrum voor geïnterneerden uit de grond stampen. Dat moet ertoe leiden dat er tegen 2019 geen geïnterneerden meer in de gevangenis zitten. Momenteel telt ons land zo'n 4.000 geïnterneerden, van wie het gros een plaats heeft in het reguliere psychiatrische circuit. Iets meer dan 1.000 patiënten zitten in de gevangenis, iets waarvoor ons land door de Raad van Europa al verscheidene keren op de vingers werd getikt. In Gent is er een nieuw centrum dat plaats biedt aan 264 geïnterneerden, in Antwerpen opent volgend jaar een tweede centrum met 182 plaatsen. Dat is nog niet genoeg en daarom wil Geens een derde centrum. Waar dat gaat komen, is nog niet duidelijk. (blg, fem)