​Vakbonden ontmoeten woensdag personeel

le mercredi 09 septembre 2015 11:40 Belga

De vakbonden zullen het personeel van de gevangenis van Vorst woensdag op de hoogte brengen van het overleg dat ze dinsdagnamiddag hadden met minister van Justitie Koen Geens rond de voorstellen inzake de toewijzing van gevangenispersoneel in het kader van het Justitieplan. Dat meldt Michel Jacobs, federaal secretaris van CGSP-AMiO, die het overleg als "constructief" bestempelt.

Een tweede vergadering is gepland op 21 september. Het personeel van de gevangenis van Vorst zal woensdagochtend op de hoogte gebracht worden over de gesprekken, voorafgaand aan een vergadering met de regionale directie van de penitentiaire instelling gepland om 13.00 uur. De meerderheid van de penitentiaire beambten van de gevangenis van Vorst heeft sinds zaterdagochtend het werk neergelegd. Enkel de basisdiensten, zoals de bedeling van maaltijden en medicijnen, zijn verzekerd. (BIN, ALG, NAJ, MAE, nl)