De week van Geens 7 - 13 september

le lundi 14 septembre 2015 18:14 De week van Geens

Het werd een goede week. De magistraten lieten vinnig van zich horen in een reeks over justitie in De Morgen, en op donderdag waren er zelfs de Etats Généraux de la Justice Bruxelloise op de ULB. Voor wie mij dus verwijt een teveel aan plannen en te weinig concreets te lanceren, wil ik graag zeggen dat ik de begroting justitie voor 2015 met meer dan 240 miljoen heb bijgespijkerd. De personeelsbesparingen van 4% beperkte ik tot 1% (+37 miljoen), en de werkings- en investeringsbesparingen van 20% maakte ik zoveel mogelijk goed, met een bedrag van 204 miljoen om precies te zijn. En dezer dagen starten 300 tijdelijke contractuelen overal te lande een inhaaloperatie voor Justscan, het strafregister en de verbeurdverklaring. Hiervan zijn reeds 204 aanwervingen afgerond.

De week van Geens »