Het is een kwestie van samenwerking tussen politie, veiligheidskorps en magistratuur

le lundi 14 septembre 2015 14:32 De Ochtend

Minister Geens wijst op de slechte samenwerking tussen het korps en de politie. "Het veiligheidskorps moet zeer intens samenwerken met de politie. Dat lukt heel slecht in Brussel en in Brussel alleen", onderstreepte Geens maandag in De Ochtend op Radio 1. "Ze werken heel slecht samen, ondanks een protocol daarover." Geens erkent wel dat het justitiepaleis in Brussel een "exceptioneel jaar" kent. De ene dag zijn er erg veel gedetineerden ter plaatse, de andere dag erg weinig. De minister drong er bij de magistratuur al op aan "die ongelijke stroom wat te egaliseren". Het veiligheidskorps weet immers daags voordien pas waar het aan toe is.

Beluister het fragment »