Eerste langdurige opvang voor geïnterneerden

le jeudi 17 septembre 2015 14:46 Het Laatste Nieuws

Er komen voor het eerst plaatsen voor de langdurige forensische opvang van geïnterneerden die geen zicht meer hebben op reïntegratie. Dat hebben ministers Maggie De Block (Open Vld) en Koen Geens (CD&V) aangekondigd. In eerste instantie gaat het om dertig plaatsen, die tegen de zomer van 2016 gecreëerd worden in het universitair psychiatrisch centrum Sint-Kamillus in Bierbeek. Voor het zover is, zijn er nog wat aanpassingswerken nodig. Sint-Kamillus betaalt de normale werken (206.300 euro), Justitie neemt de beveiliging voor haar rekening (370.000 euro). De plaatsen zijn specifiek voor geïnterneerde mannen voor wie geen therapeutische behandeling meer mogelijk is met het oog op reïntegratie, met name vanwege het gevaar op recidive. De betrokken geïnterneerden mogen echter geen gevaar betekenen voor hun onmiddellijke omgeving, aangezien er in groep geleefd zal worden.