Veiligheidskorps justitiepaleis krijgt versterking

le samedi 26 septembre 2015 08:02 Het Laatste Nieuws

Het veiligheidskorps van het Brusselse justitiepaleis wordt tijdelijk versterkt met tien agenten van de federale politie. Dat zegt Filip Dudal, afgevaardigde voor de gevangenissen van het christelijke ACV. De problemen bij het veiligheidskorps duren al lang en zijn volgens de vakbonden te wijten aan een gebrek aan personeel en de slechte verstandhouding tussen het personeel en de lokale politie. Het veiligheidskorps staat onder andere in voor het begeleiden van de gedetineerden van en naar de zittingen in het justitiepaleis. Minister van Justitie Koen Geens voorziet tot eind februari tien extra agenten van de federale politie om het personeelstekort alvast tijdelijk te verhelpen. Daarnaast loopt er een procedure om 20 nieuwe voltijdse krachten aan te werven. Alle selecties en opleidingen in acht genomen, schat Dudal dat het extra personeel tegen het einde van dit jaar of het begin van volgend jaar inzetbaar zal zijn. De justitieminister houdt het op 'zo snel mogelijk'. (JAB)