Eerste steen gelegd voor nieuwbouw 't Mulderke

le jeudi 01 octobre 2015 10:30 Nieuwsblad


Nieuwenrode In Nieuwenrode is het startschot gegeven voor de bouw van de nieuwe gemeentelijke basisschool 't Mulderke.

Het college nodigde minister Koen Geens (CD&V) uit en legde samen met de kinderen de eerste steen van de nieuwbouw. De bestaande gebouwen, die helemaal niet energiezuinig zijn, worden afgebroken. In de plaats komen totaal nieuwe gebouwen, goed voor een realisatie van 1.216 m2.

Tijdens de werkzaamheden, die ongeveer anderhalf jaar zullen duren, huizen de leerlingen van de lagere school in containerklassen op de parking van de kerk in Nieuwenrode. Het project kadert in 'de Scholen van Morgen'.

Burgemeester Edward De Wit (CD&V): 'De gemeente betaalt gedurende 30 jaar 40.000 euro per jaar en krijgt in ruil een nieuw schoolgebouw met negen lokalen voor de kleuterklas en lagere school. De nieuwbouw wordt door de aannemer van het project gedurende dertig jaar onderhouden. Daarna wordt het gebouw eigendom van de gemeente.'

'De kleuters van 't Graantje zullen bij de ingebruikname van het nieuwe schoolgebouw eveneens naar hier komen, zodat er in Nieuwenrode één vestigingsplaats overblijft. Dat werkt uiteraard kostenbesparend. Wat er met het oude kleutergebouw zal gebeuren, moet nog worden uitgemaakt', zegt de burgemeester. (jhw)

JORIS HERPOL