Belgen weg uit Tilburgse gevangenis

le mardi 13 octobre 2015 10:18 De Ochtend

België gaat niet langer gevangenen plaatsen in de gevangenis in Tilburg in Nederland. Ons land had in 2010 gevangenen te veel en Nederland had gevangenissen op overschot, dus huurde de Belgische overheid sindsdien de gevangenis in Tilburg, maar daar komt nu een einde aan.

Omdat de Belgische gevangenissen overvol zaten, startte ons land in 2010 met de huur van cellen in Tilburg. In totaal werden zo'n vijfhonderd gedetineerden er bewaakt door Nederlands personeel.

Afgelopen juli besliste de ministerraad nog de huur met een jaar te verlengen, tot eind 2016. Voor het laatst, blijkt nu, want Justitie werkt aan een uitstroomscenario zodat er tegen dan geen enkele Belgische gedetineerde meer in Tilburg zal zijn.

Beluister het fragment »