Minister Geens openhartig over moslimschoonzoon

le vendredi 27 novembre 2015 08:26 Het Belang van Limburg

"Mijn dochter is verliefd geworden op een meneer uit Ivoorkust die moslim is. Ik moet eerlijk toegeven: ik was er een week niet goed van toen mijn dochter het vertelde." Dat vertelde minister van Justitie Koen Geens (CD&V) woensdag op een gespreksavond van de Mahara, de islamitisch geïnspireerde studentenvereniging aan de Universiteit Antwerpen. "Ze zijn daarna getrouwd, ik heb nu tweemulatjes. Ik moet zeggen dat de man van mijn dochter mijn meest wijze schoonkind is."

De gespreksavond lag al vast voor de aanslagen in Parijs plaatsvonden. De studenten hadden onder andere vragen over de Moslimexecutieve, waarin nu - tot hun spijt - geen enkele vrouw zit. Ook vroegen ze dat de jongeren betrokken zouden worden in de dialoog met de moslimgemeenschap.

Minister Geens wilde gisteren niet verder ingaan op de relatie met zijn schoonzoon. (pl)