'Egel' voor Rode Kruis

le vendredi 15 janvier 2016 09:24 Nieuwsblad


De Opwijkse CD&V-jongeren gaven hun jaarlijkse Egelprijs aan zestig vrijwilligers van het Rode Kruis. Elk jaar reikt Joop, de CD&V-jongerenafdeling in Opwijk, die Egelprijs uit aan een verdienstelijke inwoner of vereniging. De prijs omvat een beeldje en een kleine som geld. Vorig jaar ging hij naar de Koninklijke Vriendenkring Oud-strijders van Droeshout voor een spraakmakende tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog. “Dit jaar gaat de prijs naar een vereniging die al tientallen jaren klaar staat voor de burger. Ze wordt gedragen door zestig vrijwilligers die belangeloos de handen uit de mouwen steken voor de medemens”, zegt Joop-voorzitter Nathalie De Coninck. Voornaamste gast op de nieuwjaarsreceptie waar de prijs werd uitgereikt was minister van Justitie Koen Geens, die de plaatselijke afdeling moed insprak. CD&V maakt sinds drie jaar geen deel meer uit van de bestuursmeerderheid. Tijdens de ontvangst werden ook verkiezingen georganiseerd. Willy Segers en Nathalie De Coninck blijven algemeen en jongerenvoorzitter en Gwendolijn Meskens zit 'Vrouw en maatschappij voor'. (ego)

ERIK GYSELINCK