De week van Geens 4 tot 14 februari

le mardi 16 février 2016 09:00 De week van Geens

Het is alweer een tiental dagen geleden dat ik u op de hoogte hield van mijn werkzaamheden. De Ministerraad op het einde van de voorlaatste week, op 5 februari was gunstig voor Justitie. Ik kreeg 72 miljoen bijkomende middelen voor 2016, vooral voor veiligheidspersoneel- en investeringen. Al naar Brussel ging 17 miljoen. Ik kan voor de Staatsveiligheid, de Rechterlijke Orde en de Erediensten veel bijkomende krachten aantrekken.

Een Minister van Justitie leeft niet alleen op de golven van de politiek, maar ook op die van het gerecht. Dat heeft het voordeel dat bij windstilte in het ene domein, er toch heel wat baren kunnen zijn in het andere. Dat was de voorbije week niet anders: de politiek lag stil, maar in de gerechtelijke wereld was het zwaar water. Ik hield het hoofd koel

De volgende week wordt druk. Het parlement, de hervormingsbesprekingen en verschillende voordrachten en bezoeken zullen alle aandacht vergen. Ik tankte wat zuurstof bij in het weekend. Daar gaan we weer.

Lees hier de week van Geens »