Psychiatrisch centrum krijgt plaats voor geïnterneerden

le jeudi 18 février 2016 10:40 Metro

BRUSSEL - Twintig vrouwelijke geïnterneerden met een hoog risicoprofiel kunnen vanaf mei terecht in het psychiatrisch centrum Sint-Jan-Baptist in Zelzate. Dat hebben minister van Justitie Koen Geens (CD&V, foto rechts ) en minister van Volksgezondheid Maggie Block (Open Vld, links ) bekendgemaakt. Justitie maakt 400.000 euro vrij voor de veiligheidsinfrastructuur en Volksgezondheid jaarlijks 1 miljoen euro voor extra personeel. «De opvang van geïnterneerden was voor ons land jarenlang een achilleshiel. Het Europees Hof heeft er ons land meerdere keren voor veroordeeld. Terecht, want deze mensen horen niet thuis in een cel. Zij moeten verzorgd en begeleid worden», aldus De Block. In de Vlaamse gevangenissen zijn momenteel 51 vrouwen geïnterneerd.