"Uitgaansvergunning Vampier van Muizen was weldoordacht"

le vendredi 19 février 2016 10:00 Het Laatste Nieuws

Justitieminister Koen Geens (CD&V) heeft gisteren in het parlement zijn beslissing verdedigd om een occasionele uitgaansvergunning te geven aan de tot levenslang veroordeelde seriedoder Staf Van Eyken. "Er waren bepaalde voorwaarden zoals de begeleiding door twee personen die hem goed kenden en die in het verleden al gedetineerden begeleidden", zei Geens. "Alcohol en drugs waren uit den boze, net zoals contact met de slachtoffers in de meest ruime zin van het woord. (...) De uitstap is vlekkeloos verlopen." De minister benadrukte dat hij een gemotiveerde en weldoordachte beslissing nam.

"Er was een positief advies van een gevangenisdirecteur dat later omgezet werd in een negatief advies, zonder dat er elementen waren om die wijziging te verantwoorden", aldus Geens. "Meer dan 80 voorgaande uitgaansvergunningen waren bovendien ook goed verlopen."

(KSN)