De week van Geens 8 - 14 maart

le lundi 14 mars 2016 18:43 De week van Geens

De voorbije week gingen we van dinsdagavond tot donderdagmiddag op officieel bezoek naar Turkije met vier Belgische Ministers. Kers op de taart was een bezoek aan Mehmet Görmez, de voorzitter van Diyanet, het Ministerie voor Religieuze Studies. Vele delicate punten kwamen aan de orde. Maar de mensen stellen zich vragen, quid met Turkije en de EU? Geschiedenis is de beste reden om uit te leggen waarom de dingen zijn zoals ze zijn, of waarom ze niet zijn zoals ze hadden kunnen ...zijn. Maar ook aardrijkskunde is belangrijk, zullen velen zeggen: slechts 3% van het huidige Turkije ligt in Europa, waaronder een stuk van Istanbul, het vroegere Constantinopel (Byzantium). Hopelijk vindt u het stukje geschiedenis dat ik neerschreef in ‪#‎deweekvangeens‬ verhelderend om te lezen. Tussen de bedrijven door kon ik enkele voordrachtafspraken respecteren. Een mooi moment was de overhandiging van een boek van een jongere collega, Ilse Samoy, over alles wat het recht nog kan doen om roken en longkanker te verminderen

De week van Geens »