Dreigingsniveau blijft op 3: "Dreiging is nog niet verdwenen"

le samedi 19 mars 2016 13:52 HLN online

Het dreigingsniveau blijft onveranderd op drie, dat heeft het OCAD beslist na de gebeurtenissen gisteravond in Molenbeek.

Zowel minister van Justitie Koen Geens, als zijn collega van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en de vicepremiers Didier Reynders en Kris Peeters wijzen erop dat er nog mensen rondlopen. Het is niet de veiligheidsraad - waarin de topministers en verantwoordelijken van de veiligheids- en politiediensten zitten - maar het OCAD dat beslist of het dreigingsniveau op 3 behouden blijft, benadrukten ze.


"Er zijn nog analyses nodig om te kijken wat er in de schuilplaatsen gevonden is", stelde Geens. "In Vorst werden veel wapens gevonden. Dat kan erop wijzen dat er nog aanslagen voorbereid werden", vulde Reynders aan. "De actie van gisteren was belangrijk. Het IS-netwerk heeft een flinke knauw gekregen, maar het is niet omdat er één persoon gevat is, dat er iets wezenlijk veranderd is", vond Jambon, die nog stelde dat er voor elke politieactie een risicoanalyse plaatsvindt, wat ook donderdag gebeurd is.