De week van Geens 15 - 21 maart

le lundi 21 mars 2016 18:53 De week van Geens

De week eindigde met de opluchting van de arrestatie van Salah Abdeslam en enkele van zijn kompanen op vrijdag 18 maart. Voor Frankrijk in de persoon van president Hollande en voor de slachtoffers en hun nabestaanden was dit zeer symbolisch en belangrijk. Waakzaamheid blijft de belangrijkste boodschap, maar alvast een dikke proficiat aan de noeste werkers van federaal parket, gerechtelijke politie en Staatsveiligheid die er altijd in blijven geloven zijn. Eerder in de week op dinsdag was er de schietpartij geweest bij de huiszoeking in Vorst waarvan de resultaten cruciaal gebleken zijn. Er vielen gelukkig geen ernstige gewonden in ons politiekorps. Samen met de Koning, gingen we de betrokken eenheid van de gerechtelijke politie Brussel bezoeken, en hadden we met de verschillende leden ervan een uitvoerig gesprek.
Ondertussen moest er naarstig verder gewerkt worden, met veel toelichting in de media, maar ook daarbuiten. Er was bijna elke avond, en ook enkele vroege nachten begrotingsoverleg. De premier zet er druk op, omdat hij voor Pasen nog enkele dagen naar China moet. Hopelijk landen we één van de volgende nachten, en worden het geen vijgen na Pasen.
Ook op wetgevend vlak was er veel activiteit. De Regering keurde donderdag de bijzondere BIM- en BOM-ontwerpen goed: het gaat over de aanpassing van de opsporingsmethodes van parket en inlichtingendiensten aan de nieuwe technologieën.
En tenslotte, indien u mij niet meer zou lezen voor zondag, wens ik u van ganser harte een Zalig Paasfeest, en een prachtige start van een nieuwe lente.

De week van Geens »