Noodhulp voor slachtoffers van terreur

le dimanche 17 avril 2016 14:19 Deredactie

Noodhulp voor slachtoffers van terreur

  • Belga

Slachtoffers en nabestaanden van slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek kunnen aanspraak maken op financiële noodhulp. Volgens het kabinet van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) komt er ook een uniek aanspreekpunt om die slachtoffers te ondersteunen.

Volgens Justitie kunnen de slachtoffers en hun families via het Slachtofferfonds aanspraak maken op een voorschot van maximaal 15.000 euro. Binnen dat Slachtofferfonds komt er ook een uniek aanspreekpunt om die mensen te ondersteunen.

Dat is gezegd op een ontmoeting tussen premier Charles Michel (MR) en enkele topministers met een delegatie van de slachtoffers na de Mars tegen Terreur vanmiddag in Brussel.

Slachtoffers en hun nabestaanden kunnen zich vanaf woensdag 20 april richten tot een uniek aanspreekpunt via het telefoonnummer 0471/123.124 of via een e-mail naar [email protected], dat laatste kan al vanaf maandag 18 april.

Bovendien zal de regering de slachtoffers zelf proactief opsporen en daarbij zal gebruik gemaakt worden van informatie van de ziekenhuizen. Gewonden en nabestaanden zullen via het Slachtofferfonds financiële noodhulp kunnen krijgen in de vorm van een voorschot van maximaal 15.000 euro. Ze moeten daarvoor een aanvraag indienen bij het Slachtofferfonds.

Op de ministerraad van 22 april zal minister Geens een voorstel voorleggen om de regelgeving van het Slachtofferfonds bij te sturen. De plafonds voor de toekenning van financiële als nood- als hoofdhulp zouden worden verdubbeld en de voorwaarden zouden worden versoepeld.

Lisez l'article »