De week van Geens 18-25 april

le lundi 25 avril 2016 19:36 De week van Geens

Polemiek en polarisatie voedden deze week de kranten en het nieuws. Ze vervangen het 'weer van vandaag' of de 'goal van de week' op tram, trein, café en zaterdagavond als gespreksonderwerp. Maar behalve voor meteorologen en poëten wat het weer aangaat, en journalisten en politicologen voor de politiek, zijn ze weinig vruchtbaar als studie-object. Slechts inzoverre het weer van vandaag een indicatie is van klimaatverandering, kan het langer boeien dan vandaag. Hetzelfde geldt voor het polemisch en polariserend debat.

Deze week werd een noodzakelijk wetsontwerp gestemd, wees ik hardleerse bestuurders op hun zware voet en vierde ik de verjaardag van een 100-jarige vrouw met nog ongelofelijk veel levensvreugde.

Lees hier De week van Geens.


Lees De week van Geens »