De week van Geens 25 april - 2 mei

le lundi 02 mai 2016 20:21 De week van Geens

Het is bij mijn weten nog nooit eerder gebeurd: twee Belgische ministers die in het Europees Parlement samen het woord nemen, in dit geval om te reageren op de redelijk forse internationale kritiek na de aanslagen in Zaventem en Maalbeek. Ik heb voor de zoveelste keer herhaald dat we het terrorisme alleen maar succesvol kunnen bestrijden als we dat met gesloten rangen op Europees niveau doen. In plaats van verwijten te maken, moeten we beter samenwerken om bijvoorbeeld de nieuwste communicatiemedia waarover deze groeperingen beschikken beter te controleren en te onderzoeken.

Verder deze week opende in Bierbeek een long stay voor geïnterneerden waar aangepaste zorg en opvang centraal staat. En soms passen de dingen mooi in elkaar: op dezelfde dag werd in de Kamer de nieuwe interneringswet gestemd.

Lees hier De week van Geens.

Lees De week van Geens »