Gevangenisbazen steunen Geens

le jeudi 19 mai 2016 09:18 De Morgen

Minster Koen Geens (CD&V). ©Thomas Sweertvaegher

"Met grote verontwaardiging en ongerustheid" kijken de Vlaamse gevangenisdirecteurs naar de manier waarop de cipiersstaking evolueert. Dat laten ze weten in een open brief, waarin ze uitdrukkelijk hun steun uitspreken voor het personeelsplan dat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil doorvoeren. Ook vragen ze werk te maken van een minimale dienstverlening.

Op die manier wordt de druk op de vakbonden verhoogd om af te zien van hun acties. Zij zaten gisteravond opnieuw samen met Geens om uit de impasse te raken. De Nederlandstalige bonden willen meestappen in de hervormingen, hun Franstalige collega's wijzen die af.

De staking is al meer dan drie weken aan de gang, en de levensomstandigheden voor de gevangen worden steeds benarder. In Ittre weigerden de gevangenen terug te keren naar hun cellen. Het overleg was bij het ter perse gaan nog steeds aan de gang.

Lisez l'article »