Eerste steen gelegd van Hasseltse veiligheidscampus

le mercredi 08 juin 2016 11:00 Het Belang van Limburg

De eerste steen van de Hasseltse veiligheidscampus werd vandaag gelegd. Politie, brandweer, hulpcentrales en administratieve diensten komen er onder één dak. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Justitie Koen Geens onthulden een campagnebeeld. De plek zal Campus H heten en zal vlak naast de Hasseltse gevangenis, die ook er ook bij zal gaan horen. Het kostenplaatje bedraagt 31 miljoen euro.

In twee moderne gebouwen zullen de diensten worden ondergebracht van onder meer de politiezone Limburg Regio Hoofdstad, de diensten 100, 101, 112 en het brandweerkorps Hulpverleningszone Zuid-West Limburg. In Hasselt blijft alleen een klein politiekantoortje open, vlakbij het stadhuis. Er werd voor de naam Campus H gekozen omdat die eenvoudig is zowel naar de hulpdiensten als 'Hasselt' verwijst.

"Bovenal wordt Campus H een functionele, hedendaagse uitvalsbasis waar alle veiligheidstakken samen streven naar een slimmere dienstverlening die een antwoord moet geven op de veiligheidsnoden van vandaag en morgen", aldus burgemeester Hilde Claes. "De site staat dan ook volledig ten dienste van onze burgers, want veiligheid verzekert leefbaarheid."

Justitieminister Koen Geens vult aan: "Ook met de gevangenis zijn er veel synergievoordelen. Zo zal de werkkleding worden gewassen in de vrouwengevangenis."

De werken moeten tegen januari 2018 afgerond zijn.