Belgen in Rio moeten kindermisbruik melden

le jeudi 14 juillet 2016 05:00 Het Nieuwsblad

Belgische supporters die straks naar de Olympische Spelen in Brazilië trekken, moeten daar een oogje in het zeil houden voor kindermisbruik. Justitieminister Koen Geens (CD&V, foto) en buitenlandminister ­Didier Reynders (MR) lanceren een oproep: Belgen die zien dat kinderen aangerand worden, moeten in ons land een klacht indienen.

In België bestaat sinds 1995 een wet die ervoor zorgt dat wie kinderen misbruikt, waar ook ter wereld, in ons land kan worden vervolgd. “Het is in de eerste plaats aan het land waar het misdrijf gebeurt, om actie te ondernemen”, zegt Geens. “Als dat uitblijft, is het aan de Belgische gerechtelijke overheden.”

Onder de slogan “Ik zeg stop!” is een website opgericht om het misbruik te melden. (cel)

Seksueel misbruik melden kan op www.ikzegstop.be