Koen Geens: "De bomen helpen me relativeren"

le mardi 19 juillet 2016 08:39 De Ochtend

Geef toe, tijdens de vakantieperiode zijn we allemaal wel eens toe aan onthaasting. Zo ook minister Koen Geens. Hij heeft er een bewogen jaar opzitten. Gelukkig er het Margijsbos tussen Huldenberg en Neerijse waar hij een versnelling lager kan schakelen.

Minister Geens weet hoe hij met stress moet omgaan. Maar dit jaar was toch wat pittiger dan de voorgaande jaren. “Vroeger waren er pieken, maar daarna kwam er ook een dal”. De laatste tijd moest hij omgaan met het ene incident na het andere, en dat vraagt een voortdurende focus. En af en toe kookt het dan ook wel eens over.

De huidige tijd gunt ons weinig dalperiodes

Een boswandeling helpt hem om los te komen van de dagelijkse sleur. De bomen helpen hem relativeren. “Die bomen hier duren veel langer dan wij", zegt Geens.

De lastigste stukken vindt hij het vals plat, de stukken die niet eindigen. Tijdens een boswandeling. Maar ook in het echte leven: het ministerie van Justitie bestaat uit veel vals plat..

Geens wandelt graag met twee. Meestal gaat hij dan met zijn echtgenote op stap. “Het is een moment om bij te praten, en samen in dezelfde richting te kijken”. Wandelen helpt hem om de stress achter me te laten. En dan liefst nog op een plek die hij goed kent. Hij is een peinzende wandelaar, geen zoekende.

Deze week hoor je elke dag in De Ochtend een reportage over onthaasting. Ook jouw verhalen en tips zijn welkom.

Klik hier om het fragment te beluisteren »