Geens wil snellere oplossing voor kinderontvoeringen

le vendredi 22 juillet 2016 05:15 Het Nieuwsblad

Vorig jaar werden in ons land 147 nieuwe gevallen gemeld van de ontvoering van een kind naar het buitenland door een van de ouders. Child ­Focus behandelde daarnaast ook nog eens 119 dossiers waarbij een van de ouders vreest dat de partner hun kind zal meenemen naar het buitenland. Hoewel het aantal parentale kinderontvoeringen nu al een vijftal jaar lang stabiel blijft, duurt het almaar langer voor er een oplossing wordt gevonden voor het kind - gemiddeld langer dan een jaar. Daarom heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) enkele nieuwe maatregelen ingevoerd die de samenwerking tussen de rechters in beide betrokken landen moet verbeteren. Er komen ook meer mogelijkheden om het kind zelf te horen.