Met de fiets en een brede smile naar de klas

le vendredi 02 septembre 2016 09:44 Het Laatste Nieuws

Niemand minder dan minister Koen Geens (CD&V) heeft gisterochtend de banden van de fietsjes van verschillende leerlingen van basisschool De Zonnewijzer in Weerde opgepompt. Ook smeerde hij hier en daar een ketting. Daarmee gaf de minister het startschot van het KoningFiets-project, waarmee de christendemocraten meer kinderen op een tweewieler willen krijgen.

Zemst is een gemeente die zelf heel wat inspanningen levert om kinderen met de fiets naar school te krijgen. Daarom koos minister Geens ook voor De Zonnewijzer in Weerde om het startschot van de KoningFiets-campagne te geven. Aan de schoolpoort controleerde hij de banden van de fietsjes van de leerlingen en indien nodig pompte hij ze op. Ook werd de ketting van enkele tweewielers gesmeerd. Hij kreeg daarbij de hulp van Vlaams parlementslid Martine Fournier. De kinderen kregen nadien fietslichtjes, een zadelplaatje met het KoningFiets-logo, een stuk fruit en een drankje om het nieuwe schooljaar veilig en gezond te starten. (RDK)